Skip to content

Microneedling, procedura non-invaziva care ajuta la estomparea ridurilor

Microneedling este un tratament, care presupune folosirea unui dispozitiv medical de forma unui stilou (dermapen) cu microace de unica folosinta. Dermapen-ul se numara printre cele mai rapide sisteme din domeniul cosmeticii, care ajuta la procedura de intinerire si regenerare a pielii intr-o forma minim invaziva.

Tratamentul poate reduce dimensiunea porilor, imbunatateste calitatea si textura pielii si contribuie la reducerea vergeturilor si liniilor fine ale tenului

Dispozitivul de microneedling executa mici perforatii controlate la nivelul pielii, la adancimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen si elastina. Mezoterapia cu ace actioneaza asupra primelor 2 straturi ale pielii, epidermul – la exterior si dermul – stratul profund al pielii si diminueaza printre altele inclusiv cicatricile lasate de acneee sau vergeturile.  Acele variază între 0,5-2,5 mm și se rotesc pe piele cu ajutorul dermapenului creand intepaturi minuscule la nivelul epidermei, invizibele ochiului, care ajuta ca produsele de tratament sa patrunda mai bine in piele; pentru ca pielea este lezata se va ajunge astfel la etapa de regenerare. Acele atasate acestui stilou sunt de unica folosinta, iar pielea voastra nu va putea suferi iritatii sau infectii.

In timpul tratamentelor disconfortul este minim, se aplica anestezie locala cu crema anestezica. In plus, acele vibreaza si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplacute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapida, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser si vizibile dupa 3-4 sedinte. Acest procedeu nu este recomandat insa persoanelor care au un ten sensibil.

Evitati sa folositi instrumentele pentru acasa, care va pot rupe fibrele de colagen

Pe langa stilou (dermapen), care lucreaza ca un capsator  ce perforeaza pielea, mai este comercializat un alt instrument care poate fi utilizat acasa, denumit dermaroller. Va recomandam sa mergeti insa la un salon specializat, deoarece atunci cand  utilizam astfel de instrumente tindem sa le folosim prea des in dorinta de a avea rezultate mai rapide, insa nu se va intampla asa. Atat timp cat nu stiti cu ce frecventa sa apelati la aceste tratamente se va intampla contrariul. Exista riscul de infectie atunci cand nu sterilizam instrumentele dupa fiecare utilizarem iar fibrele de colagen se pot rupe si nu se vor mai reface daca tenul este iritat.

Citește în continuare