Skip to content

Qreator by IQOS, ambasada a schimbarii in viata culturala bucuresteana. Printre proiectele 2020 avem o piesa de teatru si o aniversare exceptionala a lui Brancusi.

Qreator by IQOS a devenit in doar doi ani locul cu cea mai dinamica activitate culturala, unul dintre cei mai activi promotori ai creativitatii din zona culturala bucuresteana.

Considerata una dintre cele mai rafinate si mai cool resedinte pentru arte, de la cele vizuale la moda, cladirea din Aviatorilor 8A polarizeaza tot mai mult interesul publicului: in 2019, Qreator a avut 38.790 de vizitatori si a gazduit 327 de evenimente.

Anul trecut, creatorii care au fost la Qreator au oferit iubitorilor de arta bucuresteni prilejul unor experiente unice: intalniri private cu artistii, expozitii in premiera in Romania

Expozitia Baugasm Solo Show a reunit posterele si instalatiile multimedia create de artistul vizual Vasjen Katro aka Baugasm. Acesta a fost prezent la vernisaj, iar fanii au beneficiat de autograful lui Baugasm. Unzip, un eveniment care a reprezentat o premiera nationala, l-a adus pe Alex Chinneck, unul dintre cei mai cunoscuti artisti vizuali la nivel mondial, cu o instalatie creata special pentru publicul din România, parte a conceptului Unzip Your World.

(…) cred ca cel mai important e ca oamenii sa vada operele noastre acolo unde le-am gândit noi sa fie, sa interactioneze cu ele, sa aiba parte de intreaga experienta, iar ecranul nu-ti poate oferi asa ceva. Nu este doar o experienta vizuala, este una fizica, si, cumva, este si o datorie

(…) de a incuraja oamenii sa iasa din case si sa fie o parte din comunitate in jurul acestor opere de arta, sa fie impreuna.” – Alex Chinnek, intr-un interviu pentru Qreator.ro.

Spotlight – Festivalul Luminilor din Bucuresti a transformat cladirea in scena deschisa de catre cei de la Les Ateliers Nomad care au realizat proiectii, cu ajutorul unei instalatii de video-mapping pe cladire. Iar pe parcursul Noptii Muzeelor, au fost animate 31 de lucrari ale unor pictori celebri, de la Stefan Luchian la Nicolae Tonitza, evenimentul Romanian Living Paintings transformând tablourile in opere vii.

Anul acesta Razvan Exarhu, Marius Manole, Marius Chivu, Tudor Giurgiu si Echipa Apropo TV vin cu proiecte speciale in Qreator by IQOS

Printre evenimentele curatoriate de ambasadorii Institutului Qreator va figura si o piesa de teatru creata special pentru Qreator by IQOS si care va fi pusa in scena in acest spatiu de catre Lia Bugnar, ca regizor, si Marius Manole, ca actor. (puteti citi mai multe despre acest proiect aici)

Statutul de partener creativ al TEDxBucharest vine cu mai multe evenimente din seria celebrelor conferinte: TEDxWomen of Now, TEDxOpen Skies. Open Minds, TEDxBucharest.

Parteneriatele cu Spotlight – Festivalul Luminilor, Noaptea Alba a Muzeelor si Noaptea Alba a Galeriilor continua si in 2020 in aceasta cladire istorica devenita in ultimii doi ani o ambasada a schimbarii in viata culturala bucuresteana

Dar startul va fi dat de evenimentele dedicate lui Constantin Brâncusi in a doua jumatate a lunii februarie. Aceasta vila interbelica splendid restaurata in care a locuit Mihail Oromolu, guvernator al Bancii Nationale in perioada interbelica, este locul perfect in care sa il omagiem pe marele sculptor.

Si in 2020, Qreator by IQOS isi continua misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira si a influenta modul in care vedem creativitatea. Dar, pe lânga aceasta, Qreator by IQOS este si un suporter al viziunii Philip Morris despre un viitor fara fum.

„Qreator by IQOS este o oaza de creativitate in centrul Bucurestiului, o colectie de experiente menite sa inspire, sa sustina si sa promoveze artistii si pasionatii de arta. Cele peste 300 de evenimente din sfera culturala si creativa si zecile de mii de oameni care i-au trecut pragul in 2019 ne provoaca, dar ne si dau puterea sa facem lucrurile si mai bine in 2020. Si in 2020, Qreator by IQOS este deschis celor care cred in puterea creativitatii, celor care doresc sa-si duca la bun sfârsit ideile si proiectele in care investesc cu atâta drag. Toate evenimentele organizate sau gazduite de Qreator by IQOS sunt actiuni concrete, „caramizi” care contribuie la viziunea unui viitor fara fum a companiei Philip Morris, si putem spune ca Qreator by IQOS este mai mult decât o cladire, este „Ambasada Schimbarii” catre un viitor mai bun.” – Bogdan Jurge, Senior Communication Manager, Philip Morris România

Citește în continuare