Skip to content

Lia Bugnar si Marius Manole vor juca intr-un spectacol creat special pentru spectaculoasa Vila Oromolu a institutului Qreator by IQOS

Anul viitor Marius Manole si Lia Bugnar vor monta un nou spectacol de teatru intr-una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, la Institutul Qreator. Piesa va avea 4 reprezentatii si va fi creata special pentru Institutul Qreator ca parte din proiectele propuse de curatorii institutului.

Manole si Bugnar au o lunga relatie si de prietenie dar si profesionala si au putut fi vazuti in multe spectacole pe care le-au lucrat impreuna – pe texte de Lia, undori si cu ea in distributie, iar cu Marius mereu in distributie: „7 dintr-o lovitura”, „Peretele”, „Noi4”, „O piesa desantata”, „Doua Liniute”, „Masculin Feminin”, „Oase pentru Otto”. Debutul Colaborarii lor marcheaza de fapt inceputul activ al teatrului independent din Romania, iar provocarea de a monta un spectacol adaptat unui spatiu foarte spectaculos, trece munca lor la un alt nivel.

Peretele

Institutul Qreator este intr-una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti: Casa Oromolu

Aplasata langa Guvern, pe Aviatorilor 8a, Casa Oromolu a fost construita de arhitectul Petre Antonescu, intre anii 1926-1927, pentru fostul guvernator al Bancii Nationale Mihai Oromolu (1922-1926). Cladirea a trecut printr-un incendiu in 2009, dar restaurarea ei a respectat planurile initiale si acum arata impecabil.

De la redeschidere, Casa Oromolu a gazduit Institutul Qreator by IQOS si, prin el, o serie de concerte, petreceri, proiectii de filme sau conferinte, revenind astfel in patrimonul cultural al Capitalei.

In al doilea an de activitate, cei opt curatori ai Institutului Qreator isi vor continua misiunea de a propune si curatoria proiecte creative. In primul an echipa de curatori a fost formata din Mirela  Bucovicean (moda si lifestyle), Adrian Despot (muzica), Razvan Exarhu (societate si gastronomie), Marius Chivu (literatura), Tudor Giurgiu (cinema), Andi Moisescu si echipa Apropo TV (cultură urbana si publicitate). De anul viitor, lor li se alatura regizoarea si scenarista Lia Bugnar si actorul Marius Manole.

Spectaculoasa cladire a institului Qreator by IQOS se poate vizita si in afara activitatilor anuntate. Gasiti detalii despre programul de activitati, aici. Accesul este liber.

Citește în continuare