Skip to content

Ceaiuri, chili, hidratarea pielii. Lectiile de frumusete invatate de fotomodelul Naomi Campbell

O fetita din sudul Londrei a devenit in urma cu 29 de ani cel mai cunoscut top model din lume. Naomi Campbell are acum 52 de ani si este considerata un etalon al frumusetii. In 1987 a aparut prima data pe coperta revistei Vogue, fiind primul model de culoare pe coperta acestei reviste. Prima data in Marea Britanie, apoi, in anul viitor, in Italia, trei luni mai tarziu in Franta si, in 1989 pe coperta revistei din America. Desi frumusetea sa tine si de factorii genetici, fotomodelul, care in urma cu un an a inceput sa impartaseasca din secretele sale de frumusete si pe Youtube, tine cont de cateva sfaturi primite de la mama sa si accumulate de la diversi makeup artisti cu care a colaborat de-a lungul carierei sale.

Naomi Campbell acorda o atentie deosebita ingrijirii pielii si intotdeauna a evitat sa foloseasca cantitati mari de produse cosmetice pe tenul ei

Fotomodelul isi curata pielea de fiecare data cu o crema demachianta si ulterior isi spala fata cu sapun lichid. „Cream you skin, cream your skin, cream your skin!” Acesta este sfatul primit de la mama ei, de care Naomi nu s-a indepartat niciodata. Inca din adolescenta Naomi spune ca a fost sfatuita sa isi hidrateze cu sfintenie pielea si recunoaste ca foloseste crema de corp si de doua ori pe zi. De asemenea foloseste ser cu vitamina C si ulei de trandafir, care ofera numeroase resurse pentru revigorarea si ingrijirea pielii, fiind folosit de cele mai multe ori pentru hidratare, efectul anti-imbatranire, tonifierea pielii, relaxare si catifelare.

„Pentru mine, hidratarea este cea mai importanta. Imi place ca pielea mea sa para stralucitoare. Ma hidratez constant cu masti pentru fata, masti cremoase, masti de hartie. Cand te expui la soare, machiajul intra intr-adevar adanc in pori. Cand nu lucrez, incerc sa nu port deloc machiaj. Imi place sa am pielea curata”, marturisea Naomi intr-unul din videoclipurile sale de pe Youtube.

In ceea ce priveste ingrijirea corporala, aceasta foloseste doar sapun pentru copii, intrucat nu este de acord cu gelurile de dus parfumate pe care le considera daunatoare.

Rutina de machiaj este si ea cat se poate de simpla. Adepta a produselor din colectiile brandului NARS, Naomi aplica corector sub ochi, in jurul nasului si in zona T. Prefera ca aceleasi zone si pometii sa fie pudrati, iar pe pleoape foloseste fard mov, aceasta fiind culoarea ei preferata si isi contureaza fata. Intotdeauna evita sa aplice produse pe frunte pentru ca doreste ca machiajul ei sa para cat mai natural, stralucirea nefiind oferita de iluminatoare. Fardul de obraji il aplica exclusive pe structura oaselor pometilor, acesta fiind un alt truc al ei. Naomi considera ca prin machiaj trebuie sa ne punem in evidenta structura osoasa a fetei pentru ca rezultatul sa para cat mai natural.

Intr-una din marturisirile ei din mediul online, Naomi a specificat ca la varsta de 16 ani l-a refuzat pe fondatorul marcii Yves Saint Laurent sa poarte ruj rosu la o defilare a casei de moda pentru ca a considerat ca acea culoare o facea sa para batrana. A reusit astfel sa fie singura care nu a purtat ruj rosu la acel eveniment.

Naomi Campbell isi mentine sanatatea cu ajutorul pudrei de chili

Pentru ca este plecata in calatorii permanent, aceasta bea sucuri naturale doua zile pe saptamana si o data pe luna consuma numai lichide pentru a se detoxifia si pentru a-si curata sangele. In fiecare dimineata primul lucru pe care il bea este apa calda cu lamaie si probiotice si nu este adepta cafelei.

„Sunt bautor de ceai. Daca am nevoie de energie consum o ceasca de ceai verde. Sunt mai mult adepta ceaiurilor din plante pe parcursul zilei. Dupa ce ma trezesc fac un dus si apoi beau alt set de bauturi – una pentru sistemul imunitar si una cu aloe. În ceea ce priveste alimentatia mananc foarte mult sos iute si pudra de chili, care te impiedica sa iei contact cu virusii. Cred ca este un secret pe care l-am invatat de la mama”.

Citește în continuare

Nominalizari Premiile Oscar 2023. „Everything Everywhere All At Once”, favorit cu 11 nominalizari, „The Banshees of Inisherin” si "All Quiet on the Western Front" cate 9 nominalizari. "The Fabelmans" al lui Steven Spielberg, "Top Gun: Maverick" si "Elvis" in cursa pentru filmul anului.

Academia Americana de Film a anuntat nominalizarile pentru premiile Oscar 2023 iar lungmetrajele "The Fabelmans" in regia lui Steven Spielberg, „Everything Everywhere All At Once” in regia lui Daniel Kwan…

Citeste mai mult