Skip to content

7 idei de cadouri pentru 8 martie

Ziua Internationala a Femeii, marcata pe 8 martie, a pornit dintr-un manifest social prin care clasa muncitoare feminina isi cerea drepturile egale cu cele ale barbatilor. 

Incepand cu anul 1857, cand a avut loc un protest in New York al muncitoarelor de la o fabrica de textile, Ziua Femeii a fost un eveniment marcat de numeroase lupte pentru drepturi, pozitie si recunoastere sociala. 

Intre timp, 8 martie a devenit o zi de sarbatoare si de apreciere a feminitatii si a mamelor. O zi marcata prin cadouri speciale menite sa readuca aminte femeilor din vietile noastre ce inseamna pentru noi si cum le facem sa se simta speciale.

Se spune ca iubirea de sine vine atat din interior spre exterior dar si invers. Daca arati bine, te simti mai bine. Mai jos gasiti idei de cadouri pentru 8 martie care au scopul de a aduce o stare buna, speciala atat fizic dar si mental si emotional.

O esarfa de la Andreea Tincu, designerul care creeaza pentru Prima Doamna a Romaniei.

Pentru vremea de primavara racoroasa, o esarfa de matase cu un imprimeu in culori pastel este accesoriul ideal. Si un cadou perfect pentru Ziua Femeii.

Inspiratia pentru acest cadou vine de la Carmen Iohannis, Prima Doamna a Romaniei care alege sa sprijine designerii autohtoni prin fiecare aparitie elegantape care o marcheaza in vizitele oficiale de stat.

Andreea Tincu, unul dintre designerii preferati ai Primei Doamne, are o selectie bogata de esarfe cu motive artistice, florale, orientale sau ludice de marimi mici, la baza gatului, medii sau mari, care pot fi purtate ca un sal, pe umeri. 

Unul dintre cele mai memorabile modele este „Esarfa Matissiana” cu o varianta reinterpretata a tabloului „La Blouse Roumain” a lui Henri Matisse. Sau variantele frantuzesti cu ilustratii de moda si motive maritime. Le gasiti AICI.

Bijuterii unice create de designeri romani: minimaliste de la Monom, cu harti personalizate de la Contemporia si cu pietre colorate de la Josephine.

In noua colectie Monom, brandul creat de arhitecta clujeana Georgiana Ciceo, veti gasi bijuterii realizate cu o precizie matematica, piese modelate prin linii dreptunghiulare si patrate, minimaliste, cu finisaje elegante. 

La un pret destul de accesibil pentru bijuteria de designer puteti darui colierul Solaria din argint 925 placat cu aur de 24 de carate, unul dintre inelele „Basic Band” sau „Platitude Open” din argint sau cerceii „The Introspect” cu o structura in stilul Art Nouveau. Le gasiti pe site-ul Monom unde aveti si varianta un gift card cu valoare intre 200 si 1000 de RON.

Contemporia ofera bijuterii in care poti include o harta personalizata stilizata de cei doi designeri-fondatori ai brandului: Ioana Streza si Alex Burlacu. 

Versiunea bijuteriei personalizate din argint cu piatra naturala, semipretioasa poate fi un inel, o bratara sau un colier delicat. Poti alege piatra intre ametist, citrin, granat, malachit, peridot si topaz si indicatii despre locul de pe harta pe care il doresti reprezentat. In cazul mamelor, locul in care au nascut ar putea fi o amintire deosebita legata de momentul care le-a schimbat viata. 

La prima vedere, pare o compozitie geometrica insa la o privire mai atenta, se dezvaluie secretul hartii.

Pe site-ul brandului veti gasi numeroase alte creatii unicat, lucrate manual in atelierul Contemporia.

De 12 ani, unul dintre cei mai cunoscuti designeri romani de bijuterii creeaza piese de poveste intr-un atelier cochet din Timisoara.

La capatul opus al minimalismului se afla bijuteriile-statement ale lui Josephine, cu pietre colorate, perle si numeroase detalii stralucitoare. Fiind nepoata unui fierar traditional care i-a transmis mestesugul si invataturile despre metale, artista din Timisoara le foloseste in bijuterie fina care ar putea scoate in evidenta o tinuta mai simpla.

Un cadou elegant pentru 8 martie sunt cerceii din argint placat cu aur de 24 de carate, formati din creole cu perle Swarovski neregulate. O versiune mai extravanta sunt cerceii „Les Fleurs Dorees” in forma de floare si cristale aramii, aurii si roz prafuit. Sau o brosa lucrata manual cu labradorit oval si cristale in nuante de gri, sampanie, albastru metalic si aramiu.

Majoritatea comenzilor la Josephine suntlivrate intre 1 si 4 zile lucratoare. Detalii pe site-ul ei.

O geanta demna de o Regina de la Dan Coma, furnizorul de marochinarie al Casei Regale a Romaniei.

Dan Coma, sotul celui mai apreciat designer de costume autohton, Doina Levintza, este unul dintre cei mai diligenti maestri marochinari din Romania. 

Gentile, pantofii si posetele lucrate de Dan Coma sunt printre preferatele Casei Regale, avand un standard de calitate impresionant pastrat inca din anii ’80. 

Modelele de genti care s-ar potrivi cu ziua de 8 martie ar fi cele ale asemanatoare cu gentile purtate de Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei Romanieisau Elizabeta a II-a, Regina Marii Britanii. Poate fi atat o geanta de zi din piele bej sau maro, una mai colorata in nuante de turcoaz sau rosu, o geanta de seara de tip plic sau un portofel elegant.

Mai multe genti pot fi vazute pe site-ul DaComasau cumparate din magazinul de pe strada Christian Tell, nr.6-8, langa Ambasada Franceza.

Un set de parfumuri pure, personalizate de la Atelier Cologne, casa de parfumuri din magazinul Baneasa adusa in Romania de L’Oreal.

Creata in 2009 de Sylvie Ganter si Christophe Cervasel si adusa in Romania anul trecut, Atelier Cologne este prima casa de parfumuri care ofera o formula unica din mirosul elegant al unei ape de colonie si persistenta unui parfum pur.

Fiecare parfum din linia Cologne Absolue are o concentratie medie de ulei esential de 18% si poate sa persiste pana la 8 ore. Pana la 95% din ingrediente folosite sunt de origine naturala.

Cadoul de 8 martie poate fi un set special de la Atelier Cologne, daca stiti deja aroma preferata a femeii pe care vreti sa o rasfatati. Sau poate fi un gift card pentru a merge in magazinul din Baneasa Shopping City si a beneficia de consiliere din partea unui Artist Parfumeur, un expert in parfumerie pregatit la Paris. Acesta va recomanda parfumul in functie de stilul de viata, de calatoriile planuite si de momente diferite din zi sau din saptamana.

Setul Atelier Cologne costa intre 500 si 850 de RON si poate include unul dintre parfumurile citrice sau florale care se potrivesc cu zilele de primavara, o varianta mai mica pentru calatorii si un etui din piele care poate fi personalizat cu numele persoanei care il va primi. Printre arome se numara: Clementine California, Musc Imperial, Bois Blonds, Cafe Tuberosa, Vanille Insensee sau Rose Anonyme Extrait.

Variantele de parfumuri pure le gasiti AICI. Magazinul se afla in mall Baneasa la etajul 1 si arata precum un boutique frantuzesc veritabil de lux.

Produsele de beauty cu efecte revolutionare recomandate de specialistul Urban.ro de-a lungul timpului au preturi speciale de 8 martie. Seturi de hidratare si netezire a tenului de la Estee Lauder, La Mer si Clinique.

Din lista produselor minune pe care ar trebui sa le aveti in rutina de searasi cea a celor mai scumpe produse cosmetice din lume, va recomandam seturile speciale pregatite de Sephora pentru 8 martie.  

Preturile cosmeticelor La Mer, Estee Lauder sau Clinique sunte date de ingredientele speciale, tehnologiile de ultima generatie si efectele de lunga durata ale produselor create de ei.

Cremele din gama La Mer sunt preferatele legendarei cantarete Cher, care a glumit intr-un interviu spunand ca le-ar intinde pe paine dimineata, daca ar putea. Setul „Glowing Energy” include o parte din cele mai scumpe produse din lume in variante de calatorie: crema hidratanta, ulei bifazic care hidrateaza intens si ofera aspectul de reinnoire a colagenului natural si un ulei exfoliator care detoxifica si elimina semnele de oboseala prin cristale de zahar si sare de mare. Il gasiti AICIsau in magazinele Sephora.

Lansata la finalul anului trecut,gama cu aminoacizi de la Estee Lauder functioneaza ca un tratament de noapte pentru tenul obosit, iritat sau stresat.  Setul include o crema „Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex”, o crema speciala de noapte pentru tenul mai sensibil din jur ochilor, o masca de curatare cu spuma si un amestec puternic impotriva imbatranirii care ajuta la revitalizare: „Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme”. Detalii AICI.

Trusa de la Clinique contine atat dimensiunile normale dar si pe cele de calatorie ale celor mai bune produse de ingrijire a pielii din gama fara parfum. Setul include o lotiune exfoliatoare cu pompa, sapun special pentru ten gras si un gel care controleaza aspectul lucios al pielii. Detalii AICI.

Un voucher pentru un tratament facial de lux si masaj de rasfat sau relaxare la Shiseido Spa de la Stejarii Country Club

Shiseido Spa de la Stejarii Country Club este primul spa international din Romania, premiat in repetate randuri in cadrul galelor de specialitate. Este locul de relaxare preferat atat de vedetele locale cat si de actorii straini care vin sa filmeze in Romania pentru ca ofera numeroase variante de relaxare, saloane de infrumusetare, sauna, piscina si masaj terapeutic si anti-stres. 

Deschisa in 1872, Shiseido este una dintre cele mai vechi companii cosmetice din lume. Este prima ca cifra de afaceri si popularitate in Japonia si a cincea la nivel mondial.

Experientele lor sunt gandite pentru trup si suflet, folosind tehnica „QI” specifica marcii Shiseido. QI este energia vitala care circula libera prin tot trupul nostru. Echilibrul oferit de QI ofera frumusete pielii, mintii, corpului si o stare de spirit de relaxare profunda, obtinuta prin stimularea punctelor de presiune tsubo.

Cadoul ideal de la Shiseido este un gift voucher care include o sedinta de relaxare si hidratare Kuroho cu masaj muscular, folosirea prosoapelor Oshibori specifice japonezilor si o crema foarte hidratanta. Plus un tratament de regenerare a pielii care ajuta la fermitate, reducerea ridurilor si retexturizare prin hidratare intensa. Pentru rasfatul suprem, puteti incerca si varianta de „masaj pentru o piele incantator de parfumata”. 

Preturile variaza intre 220 de RON pentru masajul anti-stres si ajung pana la 910 RON pentru tratamentul facial „luxul suprem” care foloseste cea mai avansata gama de produse de lux de la Shiseido, Future Solution LX.

Detalii cu toate pachetele speciale oferite de Shiseido gasiti AICI. 

Un week-end la Viscri 125, satul de poveste din Transilvania preferat de Printul Charles al Marii Britanii.

Pentru femeile care prefera iesirile din oras pentru a se deconecta de agitatia cotidiana, un week-end la Viscri 125 este un cadou de vis pentru 8 martie si pentru cateva zile de regrupare si reconectare cu natura.

Fiecare dintre camerele decorate in stilul saxon cu mobila traditionala, covoare de lana si materiale organice aduce inapoi magia vietii simple traite la tara. Este „medicamentul” potrivit pentru aceste zile agitate.

Mihai Grigore si sotia sa, Raluca au lucrat aproape 10 ani in corporatii inainte sa deschida pensiunea Visci 125. Este o afacere de familie, oaspetii sunt intampinati cu caldura specific ardeleneasca si sunt incurajati sa exploreze bisericile sasesti din jur si dealurile cu privelisti superbe.

Pe langa cazarea in locul de poveste, Viscri 125 are o bucatarie traditionala romaneasca adaptata pe un stil de viata sanatos – sarmale in frunze de kale sau mangold, quiche cu slanine afumata, mierea de la albinele din zona, muraturi, gemuri si sucuri create de familia Grigore.

Pe langa ateliere de gatit, de fotografie sau mestesuguri traditionale, la Viscri 125 exista un spa relaxant cu o sauna incapatoare, o camera de masaj si doua cazi din lemn cu apa calda. E locul perfect pentru a te incalzi inainte de o zi petrecuta in natura sau dupa o plimbare in padure.

Cele opt camere incluse in pensiune pot fi inchiriate pentru 60 de euro (single) sau 90 de euro (dubla) cu mic dejun inclus. Pentru mai multe zile de cazare in Raiul Transilvanean, le puteti scrie gazdelor si veti primi o oferta personalizata cu reducere. Detalii AICI.

Citește în continuare