Skip to content

Wellness: Obiceiuri de seara pentru o a doua zi excelenta

O zi excelenta se cunoaste de dimineata, ba chiar de cu o seara inainte pentru ca obiceurile pe care le incorporam atunci pot creste randamentul si buna dispozitie a doua zi.

Succesul tine si de organizare, asa ca va recomandam sa adoptati urmatoarele masuri si sa le aplicati seara pentru a va creste sansele ca ziua urmatoare sa fie una reusita.

Pregatirea cat mai multor sarcini de a doua zi va ajuta sa incepeti ziua cu dreptul

Seara, incercati sa rezolvati cat mai multe dintre lucrurile pe care le faceati dimineata: alegeti-va garderoba, pregatiti o parte din micul dejun, scrieti o lista cu “lucruri de facut” si vizualizati tot ce aveti de bifat in ziua urmatoare. Asta va ajuta sa fiti mult mai relaxati in dimineata urmatoare, sa nu intrati in panica si sa le rezolvati pe toate, treptat.

Timpul petrecut cu voi este important, insa comunicarea cu cei dragi, mai ales seara, va aminteste ca faceti parte dintr-o comunitate si va creste buna dispozitie

Dupa lucru, in general, avem tendinta de a petrece timpul mai mult singuri, insa acest obicei ne poate adanci sentimentul de singuratate. Pentru a continua mai optimisti si mai determinati a doua zi, este recomandat ca seara sa comunicati cu cineva drag: sa il invitati la un pahar de vin bun, sa il sunati sau sa iesiti in oras.

Daca acestui obicei ii asociati si un altul, cum ar fi rezervarea unei cine la restaurantul care va place sau pregatirea unui preparat despre care stiti ca va iese perfect, deci pentru care veti fi apreciat, efectele vor fi inca si bine conturate.

Testarea, seara, a produselor noi si revolutionare pentru ingrijire va creste entuziasmul si buna dispozitie a doua zi

Ori de cate ori va achizitionati produse pentru ingrijire revolutionare, cu ingrediente spectaculoase si efecte mult laudate, o idee buna este sa le folositi seara. Multe dintre ele actioneaza “peste noapte” si, in plus, acele cateva ore de rasfat va ofera o senzatie de bine, de relaxare, asteptand cu nerabdare a doua zi pentru a vedea rezultatele.

Scrierea intr-un jurnal a acelor lucruri bune pentru care sunteti recunoscatori va determina sa fiti mai fericiti

Randamentul, vointa si determinarea sunt strans legate de starea mentala, iar practicarea recunostintei atrage inca si mai multe lucruri pozitive in viata noastra. Alegeti-va o agenda speciala ca design si concept si, seara, scrieti-va acolo gandurile de recunostinta. Acesti obicei, practicat printre ultimele pe lista, va ajuta sa porniti cu dreptul si in urmatoarea zi.

Cateva momente de rasfat personal, seara, cresc sansele unei zile reusite

Masaj, aromoterapie, masaj facial sau alte terapii complementare, toate va pot ajuta sa fiti mai relaxati, mai binedispusi si mai convinsi ca a doua zi va fi una inca si mai frumoasa. Tocmai de aceea, specialistii recomanda sa integrati aceste obiceiuri spre sfarsitul zilei, fie ca vorbim despre un procedeu pe care il faceti singuri, acasa, fie ca va programati la un salon pentru o astfel de terapie.

Meditatia ghidata va relaxeaza si va poate rezolva tulburarile de somn

Din cauza ritmului de viata alert si prea haotic, multe persoane dorm prea putin, se confrunta cu insomnie, apnee sau se plang de epuizare, indiferent de numarul de ore dormite. Meditatia ghidata ar putea fi raspunsul la toate aceste probleme, mai ales cand este practicata seara. Aceasta practica va pune ordine in ganduri, include si tehnici de respiratie benefice si va ajuta sa lasati deoparte gandurile si grijile nocive, cele care, de fapt, va impiedica sa traiti in prezent.

O rutina care tine de curatenia casei are efecte pozitive si asupra “curateniei mentale” si relaxarii psihice

Nu este o idee prea buna sa adormiti in dezordine si sa stiti ca, a doua zi dimineata, in bucatarie va asteapta atatea vase nespalate. Oricat de greu v-ar fi, incercati ca seara sa bifati si astfel de sarcini. Desi o activitate fizica nu foarte placuta, ea are efecte in plan mental: mergeti la somn multumiti ca ati realizat tot ce v-ati propus, iar a doua zi o puteti lua de la capat fara a fi distras de lucruri inca nerezolvate.

Pregatirea cadrului potrivit somnului va relaxeaza si va ajuta sa dormiti mai bine

Pentru ca a doua ziua sa inceapa bine, este nevoie ca seara sa respectati acele reguli generale peste care, deseori, trecem fara a le acorda prea mare importanta. Incercati sa nu mancati nimic cu 2 ore inainte de somn, sa inchideti orice dispozitiv electronic si sa setati alarma telefonului la ora potrivita, dar sa plasati telefonul in cealalta parte a camerei pentru ca dimineata sa nu va treziti brusc.

Citește în continuare