Skip to content

The Chemical Brothers, Placebo, Aurora si Machine Gun Kelly printre zeci de noi artisti confirmati la Electric Castle 2020

Electric Castle continua pregatirile pentru cea de-a 8-a editie, programata pentru 15 – 19 iulie 2020, la castelul Banffy din Bontida. Pentru moment, prioritatea absoluta este siguranta spectatorilor. Lucrurile isi continua parcursul normal, in speranta unei evolutii pozitive a intregii situatii.

Castigatori a sase premii Grammy, dintre care doua chiar in acest an, pentru „Best Dance/Electronic Album” – No Geography si „Best Dance Recording” – Got To Keep On, The Chemical Brothers, redefinesc muzica electronica de peste 20 de ani.

Cu 12 milioane de albume si 6 milioane de single-uri vandute, duo-ul britanic format din Tom Rowlands si Ed Simons a evoluat de la concerte in cluburi obscure la statul de pionieri ai stilului big beat.

The Chemical Brothers au confirmat participarea la Electric Castle 2020. De-a lungul carierei, acestia au reusit sa atraga alaturi de ei fani ai tuturor genurilor muzicale, de la electro la metal, avand unele dintre cele mai spectaculoase show-uri live realizate in colaborare cu regizori si artisti vizuali importanti.

Trei dintre piesele de pe albumul No Geography sunt interpretate de Aurora, artista din Norvegia, de doar 23 de ani, care a devenit cunoscuta in intreaga lume dupa ce a inregistrat „the voice”, sunetul emblema al filmului Fronzen 2.

Comparata uneori cu artista Bjork, Aurora canta despre toate lucrurile care i-au format personalitatea – natura, paduri norvegiene, feminism, si o face cu o energie pozitiva irezistibila. In acest an, Electric Castle o va prezenta, in premiera, publicului din Romania.

Dupa 20 de ani de la debut si 12 milioane de albume vandute, trupa Placebo a schimbat muzica unei intregi generatii si-a castigat un rol important in istoria muzicii. Prezenta lor pe scena principala de la Electric Castle de anul acesta va aduce in fata publicului piese proaspat lansate dar si hit-urile care le-au definit parcursul muzical, precum „Taste In Men”, „Every You, Every Me” sau „The Bitter End”.

Machine Gun Kelly (MGK), un rapper obserdat de rock care se ia la cearta cu Eminem, este oficial unul dintre artistii asteptati pe scena de la Bontida, intre 15 si 19 iulie.

Compune cu un talent iesit din comun, iar cel mai recent album al sau, „Hotel Diablo” a intrat anul trecut direct in Top 10 Billboard. MGK anunta, inca de pe atunci, ca lucreaza la noi materiale pentru 2020. Intre timp single-ul „Why Are You Here” a ajuns online „multumita” unui fan hacker.

Pe scena celei de-a 8-a editii a festivalului, va canta si Sheck Wes, rapper-ul care transforma, acum doi ani, „Mo Bamba” intr-unul dintre cele mai virale video-uri ale anului.

Tot la capitolul rap si hip hop, printre numele confirmate la Electric Castle 2020 sunt si Princess Nokia – eclectica si total diferita de ce inseamna artiste de top in aceste stiluri, Fever 333 – trupa care duce mai departe stilul rap – rock. Scena Dance isi completeaza colectia de staruri invitate cu DJ-ul si producatorul american NGHTMRE, un show live BICEP si revenirea in festival a Noisia si Wilkinson, in formula DJ set.

Din programul Electric Castle nu vor lipsi nici Mulatu Astatke, cel care crea, la inceputul anilor ’70 stilul ethio-jazz, pe care regizorul Jim Jarmusch avea sa-l readuca, in anii 2000, in atentia publicului si a altor muzicieni celebrii precum Kanye West sau Demian Marley.

De asemenea, Omar Souleyman, artistul sirian care, in doar 3 ani, a trecut de la un simplu cantaret de nunta la o vedeta internationala, colaborand cu artisti ca Bjork si Four Tet va fi prezent la festival.

Lista artistilor confirmati pentru noua editie Electric Castle 2020 poate fi accesata pe www.electriccastle.ro

Conceptul New Media Castle este o experienta unica in cadrul festivalului din Bontida

In 2019, opt artisti vizuali internationali au creat un showcase in New Media Castle, o redescoperire a arhitecturii Castelului Banffy, iar acestei experiente i s-au adaugat un patinoar in mijlocul festivalului, un cinema si zeci de alte activitati care au completat programul zilnic.

Efectele de laser si hologramele ale lui Matthew Schreiber, proiectiile de video mapping ale francezului Oliver Ratsi si alte perspective create matematic de catre japonezul Shohei Fujimoto, alaturi de experientele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light si RNDR Studio au oferit o noua dimensiune spatiului de desfasurare a festivalului.

Concept New Media Castle se va dezvolta si in 2020, proiectului alaturandu-i-se artisti vizuali din intreaga lume care vin cu propriile interpretari asupra spatiului castelului Banffy, in cel mai spectaculos show de media arts din Romania.

 KIMCHI&CHIPS, primii artisti sud-coreeni distinsi cu premiul Ars Electronica, AV&C, echipa din New York care semneaza peisaje digitale inedite, Mathieu Zurstrasse, arhitectul care se joaca cu ambiguitatea materialelor sunt cativa dintre artistii care vor dezvolta New Media Castle 2020.

Citește în continuare