Skip to content

Magazinele de produse cosmetice implementeaza noi reguli de igiena

La nivel mondial, marile magazine cosmetice si industriile de servicii iau masuri de precautie suplimentare pentru a asigura siguranta clientilor, care cu siguranta vor ajunge si la noi. Raspandirea coronavirusului a determinat toate centrele comerciale sa intensifice masurile de igiena, iar cateva mari mall-uri din Bucuresti si-au modificat deja si programul de lucru. Intrucat situatia este intr-o permanenta schimbare va recomandam sa ramaneti vigilenti atunci cand va aplicati produsele din rutina de ingrijire si mai ales atunci cand decideti sa cumparati produse noi.

Avand in vedere starea actuala va recomandam sa fiti foarte prudenti cu privire la utilizarea si reutilizarea oricarui produs ramas deschis in special testerele expuse in magazine. Germenii pot trai in aer, pereti si mediu pana la 24 de ore de la expunere

Incepand din 12 martie toate magazinele Sephora din intreaga lume continua sa aplice standarde stricte de igiena si in functie de tara sunt luate si masuri de precautie suplimentare pentru curatenia magazinului. Angajatii din toate magazinele Sephora au fost instruiti sa stearga in mod regulat zonele cu atingere ridicata cum ar fi butoanele usilor, rafturi, chiuvete, balustrade etc. Sunt curatate si igienizate toate produsele, testerele si suprafetele pentru a mentine intreaga comunitate in siguranta. Magazinele vor ramane deschise, iar comenzile online sunt valabile pentru consumatorii care doresc sa sa achizitioneze produse de acasa. Potrivit unui comunicat Sephora din Statele Unite, brandul va renunta la toate taxele de transport standard in luna martie, cel mai probabil in zilele urmatoare acest lucru va fi implementat si in Romania.

In plus, Sephora a suspendat toate serviciile platite si gratuite din magazin care ofera machiaj si ingrijirea pielii, precum si cursurile oferite angajatilor pana la o decizie ulterioara. Clientii pot primi indicatii verbale despre modul de aplicare a produselor respectiv cu ajutorul ghidurilor digitale de machiaj.

 Testerele vor continua sa ramana afisate in magazine, iar compania se va ocupa de dezinfectarea periodica a acestora.

Pe de alta parte, la nivelul tuturor locatiilor MAC Cosmetics din Marea Britanie atat angajatii cat si clientii nu vor avea voie sa atinga produsele asa cum se obisnuieste in momentul testarii produselor din magazinele cosmetice. Makeup artistii nu vor mai folosi pensulele pe care le aveau in kit, iar clientilor li se vor pune la dispozitie instrumente de  unica folosinta precum buretei si pensule, care trebuie aruncate imediat dupa utilizare. Totodata, nici in cadrul acestor magazine nu se vor mai oferi serviciile de makeup disponibile pentru a evita folosirea pensulelor predispuse la retinerea germenilor.

Pana cand aceste aspecte vor fi implementate la nivelul magazinelor din Romania va recomandam sa folositi exclusiv accesorii de unica folosinta atunci cand doriti sa incercati un ruj, mascara sau fond de ten. Fiecare magazin dispune de astfel de instrumente, asadar este necesara atentia voastra sporita atunci cand doriti sa testati noi produse avand in vedere ca sute de persoane pasesc zilnic in magazinele de acest tip.

Citește în continuare