Skip to content

6 secrete de frumusete de la Jackie Kennedy

E momentul tau de pauza si de rasfat. E momentul sa citesti ceva care sa-ti hraneasca mintea si sa-ti ofere idei utile pentru a vedea mai frumos lumea din jurul tau, pentru a te ajuta sa ai mai multa incredere de sine.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.

Precum Audrey Hepburn si Grace Kelly, Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis este unul din cele mai longevive simboluri in materie de frumusete. Anul acesta se implinesc 29 de ani de cand a plecat dintre noi, insa Jackie a ramas un etalon al frumusetii si al elegantei.

Fosta sotie a celui de-al 35-lea presedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, a imbratisat inca de atunci ideea ingrijirii de sine, iar frumusetea si chic-ul atemporal inca inspira lumea modei.

A practicat yoga de la varsta de 17 ani pentru a se autodisciplina

Si in special pentru a-si mentine o postura ingrijita. A descoperit aceasta disciplina cu ajutorul prim-ministrului Indiei, Nehru, in anul 1962, atunci cand se afla intr-o deplasare. Din 1980 si pana cu o luna inainte de a muri, Jaqueline Kennedy a practicat aceste exercitii. Potrivit declaratiilor oferite de Tilly Weitzner, cea care i-a fost instructor timp de 17 ani, fosta prima doamna a Statelor Unite era „intotdeauna extrem de concentrata pentru ca isi dorea sa indeplineasca tot ce isi propunea, iar in timp, cu ajutorul acestui sport, a reusit sa atinga un inalt grad de felxibilitate”.

Isi dedica o seara pe saptamana pentru a realiza rutina de ingrijire

Inca din perioada facultatii, Jackie si-a desemnat o seara pe saptamana, joia, in care acorda timp ingrijirii tenului, a unghiilor si a parului. Niciodata nu se ducea la culcare machiata. Se spala cu sapun pe baza de namol din Marea Moarta care, datorita compozitiei sale valoroase, avea grija usor de piele gratie microelementelor sale. Se clatea apoi cu apa rece si isi facea un masaj facial cu ajutorul unui prosop mic din bumbac. La final se clatea cu apa rece, care ii stimula circulatia sangvina.

In ceea ce priveste ingrijirea tenului principala sa regula era hidratarea si era adepta produselor de lux. A folosit intotdeauna crema Erno Laszlo Phormula 3-9, produs utilizat si de alte vedete de la Hollywood precum Marilyn Monroe sau Greta Garbo.

Jackie Kennedy avea grija de parul sau chiar si atunci cand dormea

Isi peria cu atentie parul de 75 de ori in acea seara si aplica pe scalp si pe varful firelor de par ulei de lavanda.  Acesta oferea parului un plus de stralucire si hidrateaza firele. Uleiul de lavanda ajuta, de asemenea, la prevenirea matretii, iar aroma sa este foarte relaxanta si amelioreaza stresul. Jacqueline dormea pe perne de matase pentru a nu rani parul.

Era adepta machiajului natural si il adapta in functie de tinuta

Machiajul Jacqueline Kennedy nu arata niciodata incarcat, desi ii placea rujul stralucitor si accentul pus pe sprancene. Folosea un fond de ten cu textura usoara de la Elizabeth Arden, sprancenele erau bine conturate insa le pastra forma naturala. Folosea rimel, farduri neutre si ruj. Sotia presedintelui Statelor Unite a stiut intotdeauna cum sa pun accentul pe buzele sale cu ajutorul rujului. Cand opta pentru un machiaj de zi folosea luciul translucid de buze, ori un roz pudrat, iar seara isi accentua buzele cu ajutorul unui ruj rosu, nuantele si intensitatea fiind aplicate in functie de tonul tinutelor pe care le purta.

Intotdeauna a fost atenta la alimentatie

Fosta prima doamna urma o dieta saraca in calorii. Remarcabila Jackie consuma doar 600 de calorii pe zi si avea zilnic acelasi meniu, desi este recomandat ca o femeie sa consume intre 1.600 si 2.200 de calorii pe zi, in functie de stilul de viata. In momentul in care manca ceva nepotrivit, ori greutatea ei depasea standardul, a doua zi consuma doar fructe apa si ceai. La pranz consuma telina si morcovi, iar cina sa preferata era compusa din cartof copt cu caviar.

Parfumul a reprezentat semnatura si starea sa de spirit

Asa am putea descrie si alegerea lui Jackie Kennedy. Dupa ce al doilea sot al lui Jackie, Aristote Onasiss, i-a oferit o sticla de Lovely Patchouli 55, de la House of Krigler, o parfumerie frantuzeasca de lux. Acesta reprezenta cadoul de logodna si a devenit semnatura sa, fiind singurul parfum pe care l-a purtat pana in ultima zi a vietii.

Parfumul este un amestec interesant de flori de patchouli, bergamota si ambra, echilibrate cu chihlimbar. Fabricat doar cu cele mai fine ingrediente, fiecare lot are nevoie de doi ani si jumatate pentru a fi realizat.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…

Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.

Citește în continuare