Skip to content

4 mai, program online: Sergiu Celibidache, Patrick Stewart si Cirque du Soleil

Ca sa incepem saptamana frumos in programul acestei zile va recomandam un proiect special al lui Sir Patrick Stewart, care a fost multi ani angajat al Royal Shakespeare Company, a lansat un proiect special pe twitter in perioada de izolare.

la 79 de ani, din izolare, din curtea casei sale, Patrick Stewart citeste zilnic cate unul dintre cele 154 de sonete ale lui Shakespeare si posteaza inregistrarea pe contul sau de twitter. Il puteti urmari aici . Astazi va posta sonetul nr 46.

Pentru un moment special de relaxare va recomandam o noua serie speciala de la Cirque du soleil. Noul special a fost postat acum 2 zile si contine una dintre cele mai importante ceremonii ale circului canadian, o competitie anuala pentru strangere de fonduri umanitare la care invta cei ma mari acrobati ai lumii. Gasiti show-ul aici.

Anita Rachvelishvili

Met Opera – Luisa Miller

Dirijor: Gianandrea Noseda

Regie: Dmitri Tcherniakov

Distributie: Ildar Abdrazakov, Anita Rachvelishvili, Mikhail Petrenko, Sergey Semishkur, Vladimir Ognovenko, Andrey Popov, Oksana Dyka, Kiri Deonarine, Mikhail Vekua, Štefan Kocán

Spectacolul poate fi urmarit aici

Plácido Domingo

Scala di Milano – Otello

Dirijor: Riccardo Muti

Regie: Graham Vick

Distributie: Plácido Domingo, Barbara Frittoli, Leo Nucci

Spectacolul poate fi urmarit aici

Sergiu Celibidache

Berliner Philarmoniker – Sergiu Celibidache – The triumphant return

Dirijor: Sergiu Celibidache

Program: Anton Bruckner – Symphony No. 7 in E major

Concertul poate fi urmarit aici

Concertul Anton Bruckner – Symphony No. 7 in E major pe care l-a dirijat Celibidache in 1994 si pe care vi-l recomandam astazi a marcat reintoarcerea dupa 40 de ani la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Berlin

Celibidache a dirijat aceasta orchestra imediat dupa ce a terminat studiile , din 1945 pana in 1952. A devenit dirijorul Filarmonicii din Berlin dupa ce directorul Wilhelm Furtwangler fusese suspendat din functie pentru ca a colaborat cu nazistii. In 1952  Furtwangler e reabilitat, iar Celibidache continua sa dirijeze timp de 2 ani Filarmonica din Berlin, renunta insa sa mai colaboreze cu aceasta orchestra in 1954 cand Herbert von Karajan e ales dirijor pe viata pentru filarmonica.

Concertul recomandat mai sus a marcat reintoarcerea sa, special la rugamintea presedintelui Germaniei din anii 90, Richard von Weizsacker.

Reintoarcerea lui Celibidache la Filarmonica din Berlin a fost considerata un eveniment istoric si s-a facut chiar un documentar despre tot contextul. Il puteti vedea aici

Citește în continuare