Skip to content

Albumul „Riding With the King” cu Eric Clapton si B.B. King va fi reeditat dupa 20 de ani. Noi noi piese vor fi incluse

Prima colectie de cantece blues, intitulata „Riding With the King”, interpretate de Eric Clapton si B.B King in anul 2000, va fi reeditata cu ocazia celei de-a 20-a aniversari in luna iunie, prin Reprise Records, si va contine doua piese inregistrate in acea perioada, dar nedifuzate publicului.

Odata cu anuntul despre reeditarea albumului, a fost lansata si una dintre cele doua melodii, blues-ul „Rollin and Tumblin’”. Cantecul a mai fost interpretat de o serie de artisti, inclusiv Clapton si trupa sa Cream la debutul lor din 1966, dar a devenit faimos dupa ce Muddy Waters l-a cantat in 1950.

Celalalt track nou de pe editia aniversara a albumului va fi un cover al piesei „Let Me Love You Baby” a lui Willie Dixon.   

Ambele cantece au fost inregistrate in timpul sesiunilor pentru albumul original in anul 2000, iar producatorul Simon Climie s-a intors in studio sa realizeze un mix de piese pentru aceasta lansare.

Noua versiune a materialului discografic aniversar va fi lansata in mai multe formate, inclusiv un pachet de vinil negru dublu, de 180 de grame si un LP de vinil albastru dublu, de 180 de grame care vor fi disponibile exclusiv prin magazinul online al lui Clapton. Versiunea discului de vinil a albumului a fost realizata de Chris Bellman la Bernie Grundman Mastering in Los Angeles.

Pentrul albumul „Rolling With the King” din 2000 si-au adus contributia mai multi artisti-invitati, printre care Andy Fairweather Low, Steve Gadd, Nathan East, Joe Sample, Doyle Bramhall II, Susannah si Wendy Melvoin si Jim Keltner.

Intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone in anul lansarii, King (care a murit in 2015) a povestit despre modul in care colaborarea cu Eric Clapton a devenit inevitabila. El a fost intrebat de nenumarate ori de ce nu canta impreuna cu Clapton, pe care il considera ca fiind unul dintre cei mai talentati chitaristi rock&roll si blues din lume.

Albumul „Riding with the King” a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album de piese blues traditionale in anul 2001. S-a pozitionat in fruntea clasamentului Billboard’s Top Blues Albums si a fost certificat 2x Multi-Platinum in Statele Unite.

Eric Clapton si B.B King au cantat impreuna pentru prima data la Cafe Au Go Go din New York, in 1967, cand Clapton avea 22 de ani si era membru al trupei Cream, dar nu au inregistrat impreuna pana in 1997, cand King a colaborat cu Clapton la melodia „Rock Me Baby” pentru albumul de duete „Deuces Wild”.

„Riding with the King” contine cinci melodii vintage din anii ’50 si ’60 ale lui B.B. King: „Ten Long Years”, „Three O’Clock Blues”, „Help the Poor”, „Days of Old” si „When My Heart Beats Like a Hammer” si a fost co-produs de compozitorul britanic Simon Climie, care a mai lucrat cu Clapton si pentru albumele „Pilgrim”, „Reptile”, „Me And Mr Johnson”, „Back Home”, „The Road to Escondido” si „Old Sock”.

Citește în continuare