Skip to content

Cum sa ne simplificam viata pentru liniste si eficienta. Reguli simple de respectat.

Astazi vorbim tot mai des despre epuizare si oboseala extrema, sunt bolile acestui deceniu care au efecte si asupra sanatatii mintale. Faceti-va cadou 5 minute de relaxare cu o lectura care va invata ceva util pentru sanatatea voastra.

E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.

Cand a venit izolarea din cauza pandemiei ne-am spus toti ca vom face schimbari majore in vietile noastre; sunt vremuri istorice, arata o cumpana in vietile tuturor, e momentul unei schimbari cu sens.

Ne-am intrebat care sunt lucrurile esentiale care trebuie sa ramana in vietile noastre pentru ca ne dau echilibru si, speram ca, am cautat puritatea si curatenia interioara care sa ne simplifice vietile si sa ne ajute sa ne concentram pe ceea ce e esential.

Intre timp ne-am intors putin cate putin la vietile noastre aglomerate, ne-a “furat viata” asa cum e traita de cei din jurul nostru si, in incercarea de a tine pasul cu ei, de a face ce fac si ei, incepem sa uitam esentialul pentru noi.

Iata cativa pasi care sa va ajute sa ramaneti intr-o viata simpla, echilibrata care sa va aduca bucurie.

Sa detii multe lucruri nu inseamna bogatie, ci de cele mai multe ori inseamna ca ne etcomplicam viata cu mai multe credite si obligatii.

Prea multe lucruri pe care le achizitionam ne aduc ma multe probleme de cat ne putem imagina. Ne agomereaza viata, ne seaca de energie si ne distrag atentia de la orice altceva. Cand in casa lucrurile sunt organizate si e “curatenie” – cu tot ce inseamna ea, casa pare mai spatioasa, mai luminoasa. La fel se intampla si cand in viata noastra e curatenie, cand am indepartat lucrurile in plus.

Cumparaturile sunt importante, unele esentiale, dar masura si cantitatea lor fac diferenta. Auzim de zeci de ori in viata ca e mai important sa ai un lucru de valoare decat 10 lucruri mai putin valoroase, dar cedam tentatiei de a ne bucura de achizitii mici, pentru ca la cumparare, placerea pe care o recunoaste creierul nostru e mult prea placuta. Insa o promisiune interioara in a tine numarul cat mai mic bunurilor pe care le detinem, si respectarea acestei promisiuni, ne vor ajuta foarte mult.

In aceeasi directie, faceti-va un plan, acum, pentru reducerea datoriilor si a ratelor si tineti-va de el. Renuntati la lux astazi si la rasfaturi, fara sa faceti sacrificii dureroase, cu obiectivul de a va reduce cat mai mult si mai repede datoriile financiare.

Datoriile ne tin captivi – si mental, si profesional. Acceptam la locul de munca o serie de compromisuri pentru ca “trebuie sa-mi platesc rata”, facem o serie de lucruri care ne consuma timp si energie pentru ca “ trebuie sa-mi platesc rata”.

Vorbiti cu un finantist in care aveti incredere si puneti pe hartie un plan cum sa va reduceti datoriile. Sau puneti direct pe hartie si faceti calculele singuri. Dar incepeti azi.

Si la urmatoarea rata ganditi-va: depinde viata mea de ceea ce vreau sa cumpar cu banii din aceasta rata?

Promisiunile si obligatiile sunt de multe ori doar o forma prin care vrem sa ne facem placuti de altii, sa ne conformam societatii, sa ne incadram in “cum face toata lumea”, dar un sistem corect de evaluare personala ne ajuta mult mai mult.

Cei mai multi dintre noi avem zilele ocupate de dimineata pana seara cu chestiuni legate de munca, copii, casa, evenimente ale comunitatii, hobbyuri, obligatii sociale. Faceti o lista cu lucrurile care conteaza cu adevarat pentru voi si in care merita sa investiti timp, pentru restul spuneti NU, politicos dar ferm.

In aceeasi directie a ocuparii timpului fara un sens si o semnificatie profunda sunt distractiile foarte rele pentru sanatatea mintii.

E mai greu la inceput si vi e pare ca va pedepsiti singuri, dar in doua trei zile apar semnele ca a meritat orice efort: delogati-va niste ore pe facebook si Instagram, luati-va timp in care creierul sa nu primeasca nicio informatie noua – fara sa cititi, fara sa vedeti un film, fara sa va ganditi la lucruri fara rost.

Si faceti curatenie si in viata dvs sociala; de cele mai multe ori postam in social media sau avem activitati sociale in exces pentru ca ne dorim sa fim placuti, recunoscuti, importanti.  Doar ca intre a fi important in ochii altora si a fi realizat si impacat cu ceea ce ai realizat pentru tine si pentru altii, a schimba in bine cu un milimetru lumea din jurul tau, e o diferenta foarte mare.

Fixati-va putine obiective in viata, dar importante. Apoi faceti un plan sa le respectati.

Daca aveti obiective putine, dar importante, puterea dvs de concentrare va fi indreptata in directii putine si va fi, deci, eficienta. E un exercitiu greu dar, faceti o lista cu lucrurile pe care vreti sa le impliniti in aceasta viata si vedeti ce e important de urmat.

Intrebati-va: cu ce vreau sa fi ramas la sfarsitul vietii, ce vreau sa fi lasat in urma mea. Plecati de la aceste intrebari si stabiliti obiectivele… e posibil sa nu fie despre ce masina aveti sau cate etaje aveti la casa, sau cate perechi de pantofi in dressing.

Apoi puneti-le pe o lista intr-o ordine a modului in care pot fi indeplinite aceste obiective. Si lucrati pentru primele doua. Cand ati rezolvat unul, adaugati inca unul “in lucru”.

Multi tasking-ul e doar o pozitionare de marketing a societatii ca sa muncim mai mult si mai repede: in fapt creierul nostru se simte bine cand face cate o sarcina pe rand.

Alegeti obiectivele rand pe rand, faceti ce aveti de facut cat de bine puteti, onest, si abia apoi treceti la un alt obiectiv. Creierul nostru se simte mai liber si mai bine, se poate concentra mai bine intr-un asemenea mod de lucru simplu.

“Vorba lunga, saracia omului” spune un proverb din batrani, iar el arata multe despre simplificarea vietii.

Nu va pierdeti in discutii inutile, pastrati discursul zilnic in cuvinte simple si putine, dar oneste. Nu barfiti. Nu va ajuta cu nimic sa va ocupati prin vorbe de vietile altora, doar va ocupati timpul fara rost.

In aceeasi directie intra si gandurile negative care ne consuma o parte importanta din energie. Cele mai multe dintre gandurile negative sunt complet inutile.

Ura, gelozia, invidia, resentimentele n-au imbogatit in bine viata nimanui; in plus, am mai scris ca orice emotie dureaza in corpul nostru 90 de secunde, restul e intretinut de mintea noastra pentru ca ne place ca, macar in mintea noastra, sa avem dreptate. In realitate nu ne ajuta la nimic.

Pierdem energie si din ceea ce facem, dar si pentru ca nu mancam ce trebuie.

Hrana super procesata cu conservanti obliga corpul sa digere mai mult pentru ca se confrunta cu o serie de compusi care nu ii sunt familiari, prin urmare, consuma mai multa energie. Prea multa hrana inseamna un efort mare pentru corp, deci un consum mai mare de energie.

In aceeasi directie, prea multe medicamente si suplimenti inseamna un efort suplimentar pentru corp. O informare corecta ne ajuta sa descoperim ca multe dintre resursele de sanatate alimentara vin din intelepciunea populara. De exemplu, probioticele despre care se vorbeste atat de mult acum ca ajuta la curatarea colonului. Luam suplimente pentru asta cand, de fapt, cea mai mare cantitate de probiotice – si cea mai variata – o gasim in muraturile pe care le punem in fiecare toamna.

Va aduceti aminte cat de multi oameni au iesit sa vada apusul, in parcuri, imediat dupa ce s-a terminat perioada de izolare; poate erati printre ei si stiti emotia pe care ati trait-o. Incercati sa pastrati aceasta emotie, care nu costa nimic, in viata dumneavoastra dar care va aduce multa bucurie, echilibru si o libertate pe care o cautam atat de mult.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…

Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.

Citește în continuare