Skip to content

Gala Premiilor Gopo, in premiera, in aer liber pe 29 iunie

Gala Premiilor Gopo, evenimentul care celebreaza și recompenseaza anual cele mai importante realizari cinematografice din România, va avea loc pe 29 iunie, la Verde Stop Arena. Este prima editie outdoor din istoria Galei Premiilor Gopo.

Productiile care au intrat oficial in cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj sunt: „Calatoria fantastica a Maronei” (r. Anca Damian), „La Gomera” (r. Corneliu Porumboiu), „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie).

Filmele cu cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo 2020 sunt: „La Gomera” (13 nominalizari), „Heidi” (10 nominalizari), „Monștri” (9 nominalizari), „Touch Me Not” (9 nominalizari), „Parking” (8 nominalizari) și „Mo”  (6 nominalizari).

Aici puteti citi un interviu cu Dana Rogoz, cea care o interpreteaza pe MO in filmul cu acelasi nume.

Cei cinci nominalizati ai categoriei Cea mai buna regie sunt: Adina Pintilie („Touch Me Not”), Anca Damian („Calatoria fantastica a Maronei”), Catalin Mitulescu („Heidi”), Corneliu Porumboiu („La Gomera”) și Marius Olteanu („Monștri.”).

Aici puteti citi un interviu cu actorul din rolul principal al filmului Monstri, Cristian Popa.

Cele cinci pelicule nominalizate in categoria Cel mai bun film documentar sunt: „Distanta dintre mine și mine” (r. Dana Bunescu, Mona Nicoara), „Emigrant Blues: un road movie in 2 ½ capitole” (r. Mihai Mincan și Claudiu Mitcu), „Jurnalul familiei -escu” (r. Șerban Georgescu), „Omul care a vrut sa fie liber” (r. Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark) și „Timebox” (r. Nora Agapi).

Procesul de votare, care implica peste 600 de profesioniști din industria cinematografica, se desfașoara in continuare, pe platforma pusa la dispozitie de organizatori, alaturi de partenerul principal PwC.

Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office va merge anul acesta catre doua filme de comedie, respectiv „Oh, Ramona!” (256.111 spectatori și incasari de 5.016.357 de lei) și „5Gang: Un altfel de Craciun” (167.025 de spectatori și incasari de 3.762.478 lei).

Citește în continuare