Skip to content

Rocanotherworld se desfasoara la Iasi, intre 24 si 28 iunie. Luna Amara, byron si The Mono Jacks se numara printre trupele invitate

Sub sloganul „Be curious, be different, be for other”, editia din acest an a festivalului Rocanotherworld se va desfasura pe parcursul a cinci zile, in care 15 artisti vor urca pe scena amplasata in zona de agrement Ciric din Iasi, in perioada 24 – 28 iunie.

Pe scena de la The Secret, Ciric, vor urca cate trei trupe in fiecare seara, de la ora 18:30.

In prima zi a festivalului (miercuri, 24 iunie) sunt asteptati sa faca show Adam’s Nest, Toulouse Lautrec si Robin and the Backstabbers, iar joi, pe 25 iunie, vor concerta trupa byron, artista Lucia si formatia Pinholes. Vineri, pe scena Rocanotherworld vor urca band-urile Fine, It’s Pink si EYEDROPS si muzicianul Argatu’.

Ana Coman, Jurjak si Luna Amara vor incanta publicul prezent la festival sambata, pe 27 iunie.

In incheierea evenimentului sunt asteptati sa sustina concerte cei de la The Mono Jacks, om la luna si Les Elephants Bizarres.

Rocanotherworld este mai mult decat un festival, este un loc, un timp si un spatiu in care oamenii se intalnesc pentru a face bine celor din jurul lor.

Editia a cincea pune pe primul plan siguranta participantilor si promoveaza solidaritatea.

Directorul festivalului, Patricia Butucel, a declarat ca in aceste vremuri nesigure, este momentul sa incurajeze trupele care in anii precedenti au concertat pro bono pentru a sustine cauzele Rocanotherworld.

Biletele si abonamentele sunt disponibile in numar limitat pe iabilet.ro.

Biletul de participare la festival este unul solidar, iar achizitia acestuia sustine artistii participanti. Rocanotherworld isi continua traditia caritabila, cauza pe care o sustin in acest an este suportul pe care il ofera familiilor defavorizate din mediul rural din judetul Iasi, cu pachete cu produse alimentare de baza, produse de curatenie si materiale sanitare necesare si obligatorii in perioada de pandemie.

Toate normele impuse de catre autoritati vor fi respectate in cadrul evenimentului. Numarul spectatorilor la fiecare concert nu va depasi limita de 500, intervalul orar de desfasurare a evenimentului se va incadra in patru ore si se vor respecta regulile de siguranta si distantare sociala: masurarea temperaturii la intrare, pastrarea distantei de 2 metri intre persoanele care nu sunt din aceeasi familie si nu locuiesc impreuna. In plus, fiecare participant va purta masca de protectie.

Rocanotherworld este un festival de muzica caritabila, arta contemporana si gastronomie.

Prima editie s-a desfasurat in anul 2016 si l-a avut ca inspiratie pe creativul iesean Ioan Dan Niculescu („Roca”) — designer, calator, DJ, gurmand, antreprenor si deschizator de suflete, care a murit in urma unui accident teribil de masina, in acel an.  

In memoria sa, pe 23 iunie 2016, prietenii sai au organizat in doar 5 zile, prima editie a Rocanotherworld. Evenimentul a devenit de-a lungul celor patru editii unul dintre cele mai mari festivaluri din regiunea de nord-est a Romaniei si a fost inclus in strategia de dezvoltare turistica din judetul Iasi. Numarul participantilor la eveniment a crescut considerabil, de la 2000 in anul 2016, ajungand la peste 30.000 in 2019.

Toate activitatile sunt realizate in jurul dorintei de a oferi si a principiilor pe care Ioan Dan Niculescu le-a imbratisat de-a lungul vietii: fii curios, diferit si fii pentru altii.

Anul trecut, Rocanotherworld s-a desfasurat pe partia de schi din zona Sararie si in Parcul Expozitiei din Copou.

Printre artistii care s-au alaturat cauzei de a revitaliza zona partiei de schi transformand-o intr-o alternativa de petrecere a timpului liber se numara Alex & The Fat Penguins, Ana Coman, Argatu’ & Mos Martin, Cardinal, El Negro, FiRMA, Grimus, Moonlight Breakfast, STEMA, Zoli TOTH si multi altii.

Citește în continuare