Skip to content

Cu 9 premii, filmul „La Gomera”, regia lui Corneliu Porumboiu, a fost desemnat marele castigator al galei Gopo 2020. Interviuri cu premiantii

Aseara in cadrul galei premiilor Gopo, filmul La Gomera, in regia lui Corneliu Porumboiu a castigat cele mai multe premii din gala: cel mai bun lungmetraj, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu, cea mai buna imagine, cei mai buni actori in rol secundar – masculin si feminin- Istvan Teglas si Rodica Lazar, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet si cele mai bune decoruri.

Intr-un interviu acordat Urban.ro, Corneliu Porumboiu spune ca premiile Gopo sunt importante pentru echipa si remarca inca o data talentul actorilor pe care i-a avut in distributie. Pe scena Galei Gopo, Porumboiu i-a multumit in mod special actorului Vlad Ivanov care detine rolul principal in La Gomera si care, conform regizorului, “a fost de la inceput in acest proiect”.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal masculin l-a primit Iulian Postelnicu pentru „Arest” in timp ce statueta pentru cea mai buna actrita in rol principal a primit-o Judith State pentru rolul din filmul Monstri.Judith a multumit iintregii echipe si i-a dedicat premiul colegului sau, Cristian Popa are detine rolul principal masulin in acest film si care n-a fost nominalizat.

Puteti citi aicci un interviu cu Serban Pavlu, si el in distributia filmului Monsstri, despre cum a luat decizia de a juca un personaj gay

In cadrul Galei au fost acordate premii speciale pentru intreaga activitate, actorului Virgil Andriescu (cu un laudation de la Dorina Lazar), actritei Adela Marculescu ( cu o introducere de la Adrian Paduraru), jurnalistului Radu Cosasu, regizoarei de montaj, Cristina Ionescu.

Filmul Maria. Regina Romaniei a castigat doua premii: cele mai bune costume sic el mai bun machiaj si coafura, pentru transformarile de epoca. A fost de altfel si cel mai provocator film pentru costume dintre cele nominalizate.

Aici puteti citi un interviu cu cea care a interpretat rolul principal in acest film, pe cel al Reginei Maria.


Filmul „Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a primit premiul Gopo la categoria „cel mai bun debut”, in timp ce premiul pentru „cel mai bun film documentar”, a fost acordat filmului„Distanta dintre mine si mine”, in regia Danei Bunescu si Monei Nicoara.

Cea mai buna muzica originala a fost desemnata coloana sonora a animatiei „Calatoria fantastica a Maronei”, compusa de Pablo Pico, cel mai bun scurt metraj de fictiune a fost desemnat filmul „Havana Cuba” regizat de Andrei Hutuleac, iar premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj documentar a fost castigat de „El iubeste ochii mei”, regia Enxhi Rista. Premiul pentru tanara speranta a ajuns la Catalina Mihai pentru rolul principal din filmul „Heidi”, in regia lui Catalin Mitulescu.

Citește în continuare