Skip to content

Street Delivery 2020 – ReSolutii pentru oras! va colora Bucurestiul intre 3 si 5 iulie 2020

Editia Street Delivery din acest an atipic va fi un eveniment-manifest, in weekendul 3-5 iulie, si este gandit ca un puzzle de proiecte raspandite prin cartierele Bucurestiului si realcatuite online.

Organizatorii vor da viata cartierelor pastrand distanta fizica, dar in acelasi timp aducandu-i pe oameni mai aproape de locul in care traiesc, printr-o serie de proiectii de film pe acoperisuri, concerte in gradini, murale, interventii urbane, turism pe biciclete, ateliere post-izolare, vernisaje de arta in scari de bloc, balcoane deschise si multe alte forme de rezilienta civica. Toate aceste activitati vor gasi oamenii intr-o Capitala a ReSolutiilor.

In cadrul editiei cu numarul 15, cele peste 40 de proiecte se vor desfasura simultan prin toate cartierele Bucurestiului.

Evenimentele sunt impartite in patru categorii: Activare Urbana, Cultura Participativa, Interventii Artistice si Apropiere Comunitara.

Street Delivery ofera oamenilor forme de cultura, interactiune si civism, vitale pentru comunitati sanatoase, pastrand in acelasi timp masurile de siguranta anti-Covid-19.

Ca de fiecare data, calcanul de pe Arthur Verona isi modifica muralul, doar ca la aceasta editie nu va fi singurul perete cu o noua infatisare. Vor fi aduse la viata de artisti locali si multe alte ziduri precum cele din Piata Chibrit, Tineretului, Grivitei, gangul de pe Campineanu, fatada Industriei Bumbacului (Timpuri Noi), etc.

Un teaser pentru Dambovita Delivery, o actiune de recuperare a spatiului public se va desfasura pe malul raului.

Pentru iubitorii de film, echipa Street Delivery a pregatit o selectie de scurtmetraje de la ShortsUp si Animest, iar Festivalul Filmului European aduce filme din izolare, prin proiectul Cinem@casa, care vor rula pe Aleea Mozaicului nr. 4 (Pantelimon) si la Deschis Gastrobar. 

Ioana Mischie va prezenta trailerul Tangible Utopias, o experienta interactiva de realitate virtuala, bazata pe scenarii de viitor imaginate de copiii din cadrul proiectului Government of Children.

Scena muzicala se va muta in scari de bloc, piatete si gradini, iar muzica va fi asigurata de Jurjak, Valeria Stoica, Gabriel Balasa, Alexandra Stroe, Cozy Poetry, Uncut initiat de Catalin Rulea si Soundsphere Live Show.

Expozitiile sau instalatiile de arta vor fi, de asemenea, prezente in cadrul proiectului.

Colectivul Local Design Circle va inaugura o structura expozitionala in cadrul UNArte, „PosterXPoem” va realiza un traseu poetic pe ziduri, designerul sarb Miloš Jovanović va prezenta realitati augmentate prin care publicul va putea vizita istorii alternative ale catorva puncte cheie din Capitala, iar proiectul „Inauntru” invita riveranii la un jurnal al experientei izolarii prin proiectii arhitecturale.

Intreaga lista cu proiectele participante este disponibila pe site, iar zonele activate pot fi localizate pe harta evenimentului.

Toate proiectele vor putea fi urmarite intr-un program special de transmisiuni in direct, pe parcursul intregului weekend, pe canalele de Facebook si Instagram ale Street Delivery Bucuresti.

Evenimentul este organizat de Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania, co-finantat prin #TimbrulDeArhitectura.

Ilustratoarea de personaje prezentate in forme atipice si in culori proeminente, Alina Bohoru, semneaza identitatea vizuala a editiei din aceasta vara.           

Cea mai mare parte a lucrarilor sale se bazeaza pe subiecte precum figura umana, anatomia sau natura, teme pe care adora sa le completeze cu o nota de suprarealism sau umor negru.

Prefera redarea personajelor deoarece este atrasa de portrete si de forme umane generale. Experimenteaza diferite tipuri de arta, iar tehnicile de lucru variaza de la ilustratia digitala la cea traditionala, pictura, animatie sau chiar arta stradala.

Ilustratiile Alinei au fost publicate in mai multe reviste si site-uri despre arta si in cadrul unor expozitii.

Editia a 14-a One Night Gallery, de pe 20 si 21 iunie 2020, a fost dedicata Alinei Bohoru, iar publicul a facut cunostinta cu doua dintre personajele sale create folosind realitatea augmentata.

Expozitia „One Night Gallery Love Alina Bohoru” a remodelat centrul Capitalei cu lucrarile artistei, video-mapping si instalatii interactive, transformandu-se intr-un Tur Artistic desfasurat in 13 locuri, folosindu-se doar de vitrine, fatade si terase ca spatii expozitionale.

Citește în continuare