Skip to content

O batista care i-a apartinut lui Marilyn Monroe salveaza un teatru parizian de la faliment

In vremea pandemiei, tot mai multe instutii culturale incep sa aiba mari probleme financiare ajungand sa fie in imposibilitatea de a-si plati nu doar angajatii, ci si utilitatile.

 La Comédie italienne – un teatru mic din Paris- se afla in aceasta situatie dar pare ca si-a gasit salvarea intr-o batista care i-a apartinut lui Marilyn Monroe. Batista care s-a aflat multa vreme in holul teatrului ca un obiect de muzeu foarte valoros a fost vanduta zilele trecute cu 300.000 de euro.

Ca tot ceea ce i-a apartinut lui Marilyn Monroe si mica bucata de matase a capatat o aura speciala si a devenit foarte vanata de colectionari. Batista care era detinuta de directorul Comediei Italiene, Attilio Maggiulli, a devenit singura salvare pentru micul sau teatru in aceste vremuri.

Inainte de a ajunge in propritatea directorului de la La Comédie Italienne, batista din matase brodata, de culoare ivoire, a calatorit prin mai multe maini. Mai intai a fost la Andy Warhol, care a pierdut-o in hotelul Waldorf Astoria din New York si a fost recuperata de galeristul expresionsist Léo Castelli care i-a vandut-o lui Attilio Maggiuli.

Batista lui Marilyn Monroe a fost foarte multa vreme un talisman pentru teatru si a mai ajutat o data la salvarea reputatiei companiei.

Cand teatrul incepuse sa nu mai aiba spectatori, iar criticii spuneau ca spectacolele de La Comedie Italienne au scazut in calitate, acelasi director Maggiulli s-a reintors la meseria sa de baza, regia, a scris si regizat o comedioara inspirata de aceasta batista, avand in centru doua actrite care isi disputa suvenirul. Spectacolul, care a avut premiera in 2018, a readus publicul in sala si a salvat prestigiul teatrului.

Acum in vremea pandemiei, aceeasi batista le aduce gura de salvare financiara celor din teatrul La Comedie Italienne.

Citește în continuare