Skip to content

Marilyn Monroe si rutina ei de ingrijire personala. Doua produse mai sunt inca pe piata

Muzeul de makeup din New York a facut public, in cadrul expozitiei „Pink Jungle: 1950’s Makeup in America”, un document care dezvaluie rutina de ingrijire a tenului pe care Marilyn Monroe o urma in fiecare zi, 70 de ani mai tarziu doua dintre produsele utilizate de ea aflandu-se inca pe piata.

Intr-un document datat in 17 martie 1959 si adresat doamnei Marilyn Monroe Miller (aceasta era casatorita cu dramaturgul Arthur Miller la acea vreme), dermatologul Erno Laszlo, detinatorul companiei de frumusete omonime, a scris instructiuni detaliate pentru fiecare pas al zilei.

Dimineata, Monroe trebuia sa-si spele fata si gatul in apa calda cu sapun care continea Phelityl, un ingredient creat de Erno Laszlo, care contine un complex unic de hidratare cu un nivel de pH aproape identic cu cel al pielii cu rolul de a hrani epiderma cu acizi grasi esentiali.  Pentru a „sigila” hidratarea oferita de sapun, isi aplica imediat dupa clatirea cu apa produsul Normalizer Shake-It, un tratament de tonifiere care avea rolul de a uniformiza pielea, de a reduce excesul de sebum si de a minimiza porii pentru a avea un finisaj neted, mat.

Produsul este disponibil in editie limitata pe site-ul https://www.ernolaszlo.com/. Indicatiile doctorului erau de a evita zona ochilor si de a tapota tenul imediat dupa aplicarea solutiei. In zona ochilor aplica o crema de ochi in puncte minuscule pe care o tapota cu miscari usoare pentru a hidrata pielea sensibila din aceasta zona. Un ultim pas al rutinei de dimineata consta in aplicarea unei pudre pe fata si pe gat eliminand excesul prin miscari de tapotare executate timp de un minut cu ajutorul unei cotonete de bumbac.

Pentru ca Marilyn avea tenul uscat, medicul dermatolor Erno Laszlo i-a recomandat produse care sa contribuie la hidratarea pielii pentru a preveni aparitia ridurilor.

Seara actrita urma aceeasi pasi cu exceptia aplicarii pudrei, in schimb folosea crema Active Phelityl, pentru a hidrata pielea pe tot parcursul noptii, fiind foarte eficienta pentru pastrarea unui ten ferm. Inainte de hidratare Marilyn aplica o lotiune detoxifianta cu ajutorul unei cotonete imbibate in produs si care avea rolul de a exfolia bland pielea fetei.

Medicul dermatolog i-a oferit lui Marilyn Monroe si recomandari pentru dieta sa. Aceasta nu avea voie sa consume nuci, ciocolata, masline sau scoici.

In plus, Monroe isi trata pielea cu bai fierbinti si vaselina, un amestec de ulei si ceara. Ca si parafina, acest produs distilat din petrol hidrata pielea in profunzime si o proteja impotriva iritatiilor.

Citește în continuare