Skip to content

Ziua Frantei: Cele mai spectaculoase SPA-uri din Franta

O vacanta in Franta nu ar fi completa fara o zi de rasfat total intr-un centru spa. Imaginati-va terapii exceptionale in spatiile unui univers luxuriant, in cele mai remarcabile spa-uri, departe de ochii lumii, cu tratamente atat de relaxante incat tensiunea si stresul dispar pur si simplu.

La hotelul francez de lux Les Sources de Caudalie, vinurile locale, excelente pot fi gasite in sticle, butoaie si infuzate in tratamente faciale, scruburi, masaje cu pulpa de struguri, miere si vin si multe altele.

Spa-ul hotelului este locul de nastere al renumitelor produse de frumusete Caudalie, pe baza de struguri, si ofera tratamente de vinoterapie faimoase pentru proprietatile lor anti-imbatranire combinate cu apa de izvor fierbinte si naturala, adusa de la 540 de metri adancime si bogata in minerale si oligoelemente.

Les Sources de Caudalie are 19 camere de tratament, dintre care trei pentru cupluri si unele cu bai private, dar si o sala de relaxare pe baza de ceai. Caudalie utilizeaza descoperiri stiintifice recente obtinute din struguri si vita de vie. Cuplurile pot incerca ritualul Vines for Lovers, care include un tratament facial de 50 de minute, un masaj cu lumanari de la Fleur de Vigne si o baie romantica intr-un butoi plin cu apa naturala de izvor.

Atmosfera rafinata a spatiilor de tratament, amestecul de lemn si piatra si podgoriile din jur ofera cel mai bun cadru pentru o experienta cu adevarat relaxanta.

Spa-ul de la hotelul Four Seasons din Megève, care a fost inaugurat in decembrie 2017, a devenit repede unul dintre locurile cele mai cautate pentru rasfatul de dupa schi.

Uimitoarea sa piscina interioara si exterioara, in care poti inota impotriva valurilor este una dintre caracteristicile sale deosebite, oferind privelisti uluitoare asupra muntilor din departare, precum si sansa de a respira aer curat alpin.

Acest superb spa mai propune si alte facilitati precum sauna, o baie cu aburi, o sala de relaxare frumos mobilata care garanteaza un somn placut dupa inot sau tratamente, si sala de fitness. Exista o gama larga de tratamente „signature”, masaje si alte servicii luxoase si relaxante, de la reflexologie la tratamente faciale, tratamente ale corpului si parului de la Leonor Greyl. De asenemea, sunt disponibile si cateva tratamente de la brandul australian de lux de ingrijire a pielii Sodashi pentru clientii cunoscatori.

Situat intr-unul dintre cele mai frumoase sate de pe Riviera Franceza, in apropierea celebrei statiuni de lux Saint Tropez, spa-ul de 5* La Réserve Ramatuelle este cunoscut pentru servicii personalizate pe care le realizeaza intr-o atmosfera placuta cu o panorama spectaculoasa.

Fiecare oaspete primeste o evaluare individuala a stilului de viata, urmata de un program personalizat cu tratamente de ultima generatie. Programele si selectia de tratamente inegalabile decurg din progresele realizate in domeniul sanatatii, a fitnessului si a esteticii.

La Réserve Spa Ramatuelle promite o relaxare profunda a simturilor si un rasfat de neegalat pentru revigorarea si tonifierea pielii, care isi recapata dinamismul natural. Spa-ul are 11 sali de tratament, piscine interioare si exterioare, baie cu aburi si o sala de fitness, precum si o priveliste superba asupra Marii Mediterane.

Printre tratamentele oferite se numara terapii pentru minte si corp cu produsele Nescens, masaje, terapii anti-imbatranire Nescens, sedinte de infrumuseteare cu produsele Creme de la Mer, special create pentru La Réserve Spa Ramatuelle, osteopatie, balneoterapie, ritualuri de infrumusetare si tratamente de hidroterapie.

Unul dintre cele mai opulente centre spa si wellbeing din muntii Alpi este localizat la somptuosul Cheval Blanc Courchevel, o cladire istorica si ravnita.

Lista de terapii de la Spa Cheval Blanc cuprinde tratamente de renume, ritualuri de infrumusetare si masaje, care folosesc exclusiv produse frantuzesti de lux, marca Guerlain. Acestea au fost inspirate de conditiile muntilor Alpi, un climat rece si la mare altitudine, pentru a promova frumusetea, relaxarea si reintinerirea.

Sunt disponibile cinci sali dedicate tratamentelor impreuna cu mult-laudatul Salon Orchidée pentru doua persoane simultan, unde poti beneficia de terapii anti-imbatranire a pielii de la Guerlain, toate inspirate de aromele lor legendare.

Centrul wellness din cadrul spa-ului este la fel de luxos si tentant, avand un bazin interior placat cu lemn si decorat cu elemente sub forma de copaci, intr-o atmosfera de basm. Centrul are, de asemenea, o sauna si o baie cu aburi, o piscina cu apa rece si un dus care induce o experienta nemaipomenita.

In inima statiunii Arc 1950, resedinta Les Sources de Marie isi intampina clientii cu spa-ul Deep Nature construit intr-un univers mineral.

Cu o suprafata de peste 1.000 m², spa-ul Deep Nature este o minune arhitecturala care transmite un puternic sentiment de bunastare prin mediul mineral special – un labirint de pesteri tematice, intime si confortabile care adapostesc bazine de relaxare. Printre acestea se numara pestera acvatica (o piscina de relaxare la 30° C), pestera cu gheata (dus rece) si pestera vulcanica (sauna de 45° C). Intreaga experienta este completata cu jacuzzi, dusuri multisenzoriale si norvegiene si sali de tratament.

Un loc ideal pentru relaxare cu vedere spre Mont Blanc, centrul spa are tratamente Signature Deep Nature, care imbina masajele cu tratamentele faciale. Deep Nature a dezvoltat ritualul de tratament Over the Mountains, inspirat de metale pretioase provenite de la Les Arcs, renumite pentru proprietatile lor linistitoare si relaxante. Experienta incepe cu un masaj corporal, folosind aceste minerale in miscari netede si continua cu un tratament facial care oxigeneaza si calmeaza pielea.

Val Thorens este o „piatra rara” din lantul alpin, un alt prestigios dar bine pastrat resort pentru calatorii de lux care cauta sa scape de aglomeratia din timpul iernii din celebrele statiuni din Alpii francezi.

Pure Altitude Spa de la hotelul de cinci stele Altapura este cu siguranta o alegere deosebita, iar ceea ce face cu adevarat remarcabil acest centru de wellness este „Igloo Spa”: aproape 3000 de metri de experiente uimitoare, care alterneaza senzatia de cald si rece.

Spa-ul ofera posibilitatea relaxarii intr-o piscina interioara-exterioara cu vedere spre peisajele minunate ale pantelor varfului Caron, dar si o experienta „Nordic spiral” cu bazine alternative calde si reci si un iglou de gheata. Acest refugiu rece schimba garantat parerea despre lux si reuseste sa relaxeze complet toate simturile, oferind un somn odihnitor.

Pentru tratamentele realizate in cele sapte cabine ale spa-ului se utilizeaza exclusiv produse Pure Altitude, care contin extracte de la peste 200 de plante si minerale – un rasfat complet timp de o zi sau mai multe zile, cu tratamente care imbina masaje, tratamente corporale si faciale, exfoliere si multe altele.

Citește în continuare