Skip to content

Capitanul Tom Moore a fost facut SIR de catre Regina Marii Britanii in aceasta dupa amiaza. Moore este cel care in perioada de izolare totala a strans 32 de milioane de lire

 

Tom Moore a devenit celebru in Anglia si in toata lumea cand, la aniversarea a 100 de ani, a decis a faca runde in curtea din spatele casei – cu caruciorul sau –  ca sa obtina 1000 de lire pentru medicii din linia intai care lupta impotriva corona virus.

Astazi a primit titlul nobiliar din partea Reginei, intr-o ceremonie in care a fost fata in fata cu Regina, una dintre rarele aparitii ale acesteia in spatiu public in acest an.

In ceremonie Regina a folosit o sabie care a apartinut tatalui sau, George VI, un semn al respectului deosebit fata de veteranul din cel de-al doilea razboi mondial.

Casa Regala Britanica a comunicat presei ca a existat si un dialog intre cei doi, Regina felicitandu-l pentru suma uriasa (peste 32 de milioane de lire)  pe care a strans-o cu gestul sau impresionant.

Capitanoul Tom Moore i-a raspuns “ la 100 de ani, e frumos ca s-a intamplat asta, e o varsta minunata.”

Ceremonia a avut loc in aer liber, in curtea castelului Windsor, in prezenta fiicei capitanului, Hannah Ingram-Moore, a sotului acesteia si a celor doi copii ai lor.

Toate celelalte ceremonii de investitura au fost anulate din cauza pandemiei, iar Regina a anuntat ca se intoarce la Berkshire, acolo unde se afla sotul sau, Ducele de Edinburgh, nu inainte de a trece putin pe la ceremonia foarte restransa prin care nepoata sa, Printesa Beatrice, se casatoreste maine.

Citește în continuare