Skip to content

Fragmente din Finding Freedom, cartea culiselor despartirii cuplului Harry si Meghan de Casa Regala au fost facute publice in acest week end.

Fragmente din cartea Finding Freedom care povesteste detalii despre despartirea de Casa Regala britanica a cuplului Harry si Meghan au fost publicate in acest week end, pe parcursul a trei zile.

Cartea este scrisa de un jurnalist britanic care lucreaza pentru Harper’s Bazaar (Omid Scobie) si de  o jurnalista din America parte din staff-ul lui Oprah Winfrey, Carolyn Durand, si promite ca spune o poveste dincolo de titlurile senzationaliste despre despartirea familiei Harry- Meghan de Casa Regala britanica, din perspectiva cuplului. Jurnalistii au specificat, pentru a-i acoperi pe Harry si Meghan in intelegerea cu casa regala – ca nu i-au intervievat pe cei doi pentru carte, si ca toata munca lor e parte din investigatiile pe care le-au facut ca jurnalisti acreditati la Casa Regala si prieteni ai unor prieteni ai cuplului.

Alegerea jurnalistilor care au scris aceasta carte – considerata prima biografie a cuplului – a apartinut insa lui Meghan si Harry, Omid fiind unul dintre jurnalistii care l-a insotit pe Harry in multe dintre deplasarile sale militare de-a lungul anilor, iar Carolyn a fost recomandarea lui Oprah cu care Harry lucreaza la un documentar despre sanatatea mintala.

  Cartea “Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family” e considerata de jurnalistii britanici forma prin care Meghan si Harry vor sa preia controlul povestilor care se spun despre ei, aratand ca au fost ignorati si indepartati de Casa Regala cu 9 luni inainte de a se semna despartirea

Primele fragmente publicate arata cum Harry a inceput sa nu se mai inteleaga cu fratele sau, William, si sotia acestuia, Kate, dar si cum regina nu a vrut sa-l primeasca pe Harry la o intalnire privata la inceputul acestui an, imediat cum s-a intors din Canada.

In fragmentele publicate se subliniaza ca Meghan Markle s–a simtit nedreptatita de membrii Casei Regale care nu au sprijinit-o deloc cand presa tabloida britanica scria despre divergentele pe care le avea cu staff-ul pe care l-a si concediat in cele din urma si e mentionat ca actrita caracterizase echipa veche de la Casa Regala drept “vipere batrane”.

Meghan e citata, printr-un prieten apropiat, ca ar fi spus “am renuntat la toata viata mea pentru familia regala. Eram pregatita sa fac orice mi-ar fi cerut, si iata unde suntem.”

Fragmentele publicate in avans incearca sa arate ca decizia de a parasi Casa Regala nu i-a apartinut lui Meghan, ci lui Harry care a fost suparat ca nu a avut nici sprijinul Reginei, nici pe cel al fratelui sau, in lupta lor cu presa tabloida.

Pe de alta parte se arata cat de suparata a fost regina la momentul in care Harry si Meghan au publicat decizia lor de a parasi Casa Regala printr-un site pe care l-au facut public inainte de a anunta oricare alt membru al familiei, dar si cum au decurs negocierile de despartire intinse pe 7 zile. In timpul negocierilor s-a vorbit despre intentia lui Meghan de a-si lansa propria linie de cosmetice si imposibilitatea de a asocia in vreun fel acest demers cu Casa Regala.

Cartea “Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family” urmeaza sa fie lansata pe 20 august.

Citește în continuare