Skip to content

Povestea rochiei de mireasa purtata de Meghan Markle, spusa de designerul care a creat-o, Clare Waight Keller.

Clare Waight Keller

Casa de moda Givenchy a anuntat ca a incheiat colaborarea cu directorul de creatie Clare Waight Keller, prima femeie care a condus atelierul de creatie deschis de Hubert de Givenchy in 1952.

Keller a preluat conducerea Givenchy in 2017, inlocuindu-l pe Ricardo Tisci care a incercat sa aduca un aer mult mai tanar si mai sportiv colectiilor. Artista britanica a primit responsabilitatea de a regasi esenta casei de moda si a reveni la stilul mai clasic si mai atemporal pentru care este cunoscut brandul Givenchy.

Din momentul anuntului plecarii de la Givenchy, Clare Waight Keller a deschis un mini-jurnal pe Instagram in care reaminteste toate tinutele memorabile pe care le-a creat. 

Cel mai puternic moment din ultimii ani pentru cariera lui Keller, pentru Givenchy si pentru lumea modei a fost rochia de mireasa purtata de Meghan Markle la nunta cu Printul Harry. 

Vezi aici cele mai memorabile momente din moda deceniului trecut:

Evenimentul care s-a desfasurat pe 19 mai 2018 a fost transmis live si urmarit de sute de milioane de oameni din intreaga lume. Dintre acestia, 30 de milioane de oameni au fost din Marea Britanie si 30 de milioane din Statele Unite.

Rochia a fost croita din matase fina sustinuta de trei straturi de matase de organza. A avut un voal de 4,9 metri lungime si a fost brodata cu 55 de motive florale care au reprezentat flori nationale din cele 53 de tari din Comunitatea Natiunilor Britanice, macul de California, unde s-a nascut Meghan si „Dulceata iernii, o floare care creste in fata vilei in care locuia cu Harry.

Intre timp, Printul Harry si Meghan Markle s-au separat de Casa Regala Britanica (vezi aici ultimele tinute purtate in calitate de Ducesa de Sussex) si s-au stabilit in Los Angeles unde actrita planuieste sa revina in Hollywood. Primul job pe care l-a primit este ca narator al documentarului ‘Elefantii’, filmul este disponibil incepand cu luna aceasta pe platforma Disney+.

Mai jos veti gasi traducerea si adaptarea povestii scrise de Clare Keller pe Instagram despre emotiile prin care a trecut in timp ce lucra la rochia lui Meghan Markle:

View this post on Instagram

The Royal Wedding Dress – Two years ago today I was in the final fittings for a very secret dress. So many emotions were running through me during those months leading up to the big day. A wedding dress is one of the most exquisite and beautiful moments for a designer, but also personally as an woman artist, creator there is a lot of sensitivity that flows through the process from the knowledge and understanding of the feelings that you have as a bride. It’s a unique point of view when you have been through it yourself, as I did at my wedding to my beloved husband 20 years ago, you remember every moment so clearly and realise the significance of every detail and decision. In so many ways you are capturing dreams, that as a girl and as you become a woman you will have been thinking about for years. Learning to let go of my emotions and embrace the feelings of someone you are designing for brings about an incredibly beautiful relationship of trust and intimacy. Through hours of conversation, meetings together, and research, slowly all the pieces of that story came together. Purity and simplicity were the guiding principles, a narrative of nature through the 53 florals of the Commonwealth to bring the world into the journey of the ceremony and subtlety bringing the lines of Givenchy and the history of the Maison to capture the classical timeless beauty i knew she wanted to achieve. It was obvious the significance of this occasion was more than any other, it would be a very personal ceremony with so many choices that would reflect both the bride and grooms heritage and their unique way of being incredibly inclusive, genuine and generous. Here are some of those moments from the day. @givenchyofficial #hautecouture #sussexroyal #meghanmarkle #royalwedding

A post shared by Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) on

In urma cu doi ani eram in probele finale pentru un secret urias. In lunile de dinaintea momentului am trecut printr-o multime de emotii. O rochie de mireasa este unul dintre cele mai elegante si frumoase momente pentru designerul care o creeaza, mai ales pentru mine, ca femeie-artist care stie cat de sensibila este aceasta perioada, prin cate emotii trece o femeie care urmeaza sa se casatoreasca. 

Cand ai trecut deja prin aceasta experienta, asa cum mi s-a intamplat in urma cu 20 de ani la nunta cu sotul meu, ai un punct de vedere unic. Iti amintesti fiecare moment, cu precizie si iti dai seama ca fiecare detaliu si fiecare decizie luata au fost importante. In multe feluri, incerci sa transformi visele cuiva in realitate, visul pe care il avea cand era mica si se visa femeie casatorita.

 Am invatat sa pun deoparte emotiile mele si sa preiau emotiile persoanei pentru care lucrez, sa construiesc o relatie frumoasa si intima. Dupa numeroase ore de conversatii, intalniri si cercetari, am pus impreuna toate piesele care au creat aceasta poveste.

Principiile care m-au ghidat au fost puritate si simplitate. A fost o desfasurare a naturii prin brodarea celor 53 de flori din fiecare tara inclusa in Comunitatea Natiunilor Britanice. Am incercat sa aducem intreaga lume cu noi in aceasta poveste. Am introdus cu subtilitate directiile Givenchy si o parte din istoria Casei de Moda pentru a crea ceea ce si-a dorit Meghan: frumusete clasica, atemporala.

Aceasta ocazie a insemnat mult mai mult decat oricare alta, a fost o ceremonie foarte personala si cu multe alegeri minutioase care reflecta mostenirea miresei si a mirelui. Si felul lor unic de a fi incredibil de toleranti, autentici si generosi.

Citește în continuare