Skip to content

Matthew McConaughey, unul dintre cei mai cultivati actori de la Hollywood, scrie o carte biografica

Matthew McConaughey, unul dintre cei mai indragiti si mai cultivati actori de la Hollywood, a anuntat ca va publica in octombrie o carte biografica pe nume Greenlights.

McConaughey a precizat ca nu este o carte de memorii traditionala care urmareste cronologic viata sa, ci mai degraba o carte de aventuri pe care le-a trait.

De altfel, editorul cartii a precizat ca actorul din „Dallas Buyers Club” si „Magic Mike” a tinut un jurnal din fiecare deplasare a sa de la filmari sau privata pe parcursul a 35 de ani. Cartea va fi intr-o nota comica, dar plina de invataminte pentru ca actorul pune intr-o noua lumina intamplarile care au luat-o razna in viata sa.

Matthew McConaughey este cunoscut la Hollywood pentru implicarea sa in activitatea sociala si caritabila, iar in aceasta perioada de izolare impreuna cu sotia sa a facut multe donatii catre spitale si a ajutat caminele de batrani.

Dar McConaughey nu este singura celebritate de la Hollywood care a incercat o noua formula de biografie; cel mai recent exemplu fiind cartea scrisa de Jim Carrey “Memoirs and Misinformation,” scrisa impreuna cu Dana Vachon, carte care abordeaza intr-un mod suprarealist povestile din viata actorului.

In carte sunt nume de actori cunoscuti, o parte din povesti  despre care orice cititor stie ca au o baza reala pentru ca le-a vazut in ziare de-a lungul anilor, dar totul e intr-un context de nuvela SF suprarealista.

Cartea lui Carrey este insa un exemplu foarte bun despre cum literatura poate surprinde spiritul unei persoane si, in acest caz specific,  il reprezinta foarte mult pe Jim Carrey cu problemele sale de adaptare, cu seriozitatea lui in contrast cu rolurile foarte comice pentru care a devenit celebru.

Citește în continuare