Skip to content

AXN anunta ca Alex Rider, serialul filmat si in Romania cu Ana Ularu in distributie, are premiera in toamna. Urban.ro a vazut primele episoade

Din toamna puteti vedea la AXN, serialul thriller cu spioni, Alex Rider, povestea unui tanar foarte destept care ajunge intr-o scoala de copii bogati si rasfatati pentru a gasi un criminal.

Serialul care a fost filmat in Marea Britanie si in Romania o are intr-unul din rolurile principale – decanul scolii Point Blanc – pe Ana Ularu.

Serialul urmareste povestea lui Alex Rider, un adolescent din Londra care a fost instruit fara sa stie pentru lumea periculoasa a spionajului inca din copilarie. Fortat sa investigheze moartea unchiului sau si ce legatura are aceasta cu asasinatul a doi miliardari, Alex accepta fara vreo tragere de inima sa isi asume o noua identitate si merge sub acoperire intr-un internat izolat, in munti, numit Point Blanc, aflat pe crestele Alpilor Francezi.

Asa cum Urban.ro a mai scris, toata partea de „ Alpi Francezi” din film a fost filmata in Romania, in Muntii Bucegi, in martie 2019 in zona cabana Piatra Arsa, cabana Dichiu, Cota 1400.

Logistic proiectul a fost o provocare absoluta, probabil o premiera in România, datorita conditiilor meteo si distantelor mari dintre locurile de filmare, a zapezii foarte mari, a lipsei apei potabile care trebuia adusa din Sinaia, a drumurilor impracticabile de la o zi la alta pentru ca se acopereau cu zapada noaptea. Peste 300 de oameni au muncit la filmarile din Romania.

Urban.ro a vazut primele episoade din Alex Rider si va putem spune ca e un film foarte dinamic, cu multe note de umor si cu mult suspence. Personajul principal, Alex e interpretat de Otto Farrant (The White Queen) si pe langa Ana Ularu cu care ne vom mandri dupa fiecare episod pentru ca e unul dintre oponentii cei mai mari ai personajului principal ( ii face viata foarte grea lui Alex), ii vom putea vedea pe Brennock O’Conner (Game of Thrones), Vicky McClure (Line of Duty), Ronkẹ Adékọluẹjọ (Doctor Who), Marli Siu (Dixi) , Stephen Dillane (Game of Thrones) si Andrew Buchan (Garrow’s Law).

Cartile lui Anthony Horowitz nu au fost inca traduse in Romania, dar sunt unele de foarte mare succes in toata lumea. Point Blanc – cea care sta la baza acestui serial – a fost vânduta in peste 20 milioane de exemplare la nivel global.  Daca le-ati citit in engleza, va spunem ca in serial va asteapta cateva surprize si personaje noi.

Anthony Horowitz, autorul francizei, este si producator executiv alaturi de Jill Green (Foyle’s War) si Eve Gutierrez (Vexed). Guy Burt (The Borgias) este scenarist, iar Andreas Prochaska si Christopher Smith au fost regizori.

Citește în continuare