Skip to content

Exclusiv. Pe 4 iunie are premiera in Marea Brianie serialul Alex Rider, filmat in Romania. Ana Ularu joaca alaturi de Otto Farrant.

Unele dintre cele mai celebre romane politiste pentru adolescenti, seria Alex Rider, au fost ecranizate si urmeaza sa aiba premiera pe 4 iunie in Marea Britanie.

Ele sunt scrise de Anthony Horowitz, unul dintre cei mai prolifici scriitori de romane politiste, cel care este autorul a doua dintre noile romane Sherlock Holmes si detinatorul dreptului de a continua povestile lui James Bond scrise de Ian Fleming.

Alex Rider este un adolescent care, dupa ce descopera cum a fost ucis unchiul sau, ajunge sa fie angajat de MI6 si traieste o serie de aventuri la limita experientelor lui James Bond cu Harry Potter. Pana in acest moment Horovitz a publicat 13 romane din seria Alex Ryder, cel mai recent a aparut la inceputul lui aprilie, in acest an.

Ecranizarea romanelor cu adolescentul spion Alex Rider a fost finantata integral de Sony Pictures Televizion, iar drepturile de difuzare apartin amazon.

In rolul principal este Otto Farrant, un actor britanic de 21 de ani care la 11 ani era multi premiat pentru un spectacol pe care l-a jucat in Londra, pe scena The Globe. Alaturi de el, in serial, este si Ana Ularu si ea un prodigy al actoriei, remarcata inca din adolescenta pentru rolul Lolita de la Teatru Mic, in compania lui Stefan Iordache.

O parte importanta din filmarile pentru aceasta serie au fost realizate anul trecut, in Romania, in munti, in conditii dificile meteorologice, dar cu o desfasurare impresionanta de resurse din partea productiei locale. O echipa de aproape 300 de oameni a stat la Sinaia si Busteni pentru doua luni pe durata filmarilor, productia insemnand de fapt si o contributie financiara in job-uri locale si servicii de cazare.

“Este primul proiect care a beneficiat de Cash Rebate in sensul de primul și singurul platit pana la acest moment. La noi s-au filmat probabil cele mai dificile secvențe, la munte la peste 2000m altitudine in condiții de iarna și viscol.

Filmarile in România s-au desfășurat in Martie 2019 in zona cabana Piatra Arsa, cabana Dichiu, Cota 1400. Logistic proiectul a fost o provocare absoluta, probabil o premiera in România, datorita conditiilor meteo si distanțelor mari dintre locuile de filmare, a zapezii foarte mari, a lipsei apei potabile care trebuia adusa din Sinaia, a drumurilor impracticabile de la o zi la alta pentru ca se acopereau cu zapada noaptea.

Am folosit peste 40 de snowmobile, sanii, ratrack-uri, elicoptere, echipamente speciale de iarna. Am avut in echipa permanent paramedici, salvamontiști, cei mai buni safety advisers români, stunts, piloți de elicoptere, oameni obișnuiți cu muntele. Ambele echipe romană și UK au înțeles rapid dificultatea proiectului și pericolul care ne pândea la fiecare pas și s-au adaptat impecabil. In total am fost probabil 280 de oameni permanent pe munte.”, povesteste Iuliana Tarnovetchi, cea care a fondat si conduce compania Alien Films Entertaiment care s-a ocupat de productia in Romania.

Citește în continuare