Skip to content

Amy Poehler va regiza un documentar despre mariajul dintre Lucille Ball si Desi Arnaz. Poehler a fost inspirata de Ball in cariera ei de comediant

Amy Poehler va regiza un documentar care va prezenta remarcabilul parteneriat personal si profesional dintre actrita de comedie Lucille Ball si sotul ei, actorul Desi Arnaz.

Lucy&Desi, titlul de lucru al filmului, va fi cel mai mare documentar finantat integral de Imagine Documentaries, iar productia va beneficia de o cooperare deplina din partea mostenitorilor celor doi.

Greii Hollywoodului, Brian Grazer, Ron Howard si Sara Bernstein vor fi producatori executivi alaturi de Nicholas Ferrall, Cassidy Hartmann si Morgan Sackett.

Documentarul va spune povestea comediantului inovator din „I Love Lucy”, care a schimbat pentru totdeauna lumea comediei, rupand totodata barierele pentru femeile amuzante si ambitioase de la Hollywood.

Povestea filmului o include si pe Poehler. Aceasta si-a inceput propria ascensiune in emisiunea Saturday Night Live, inainte de a juca in lungmetraje. A produs, regizat si jucat in seria „Parks and Recreation”, si va regiza si produce pentru Netflix comedia-drama „Moxie”, bazata pe romanul cu acelasi nume de Jennifer Mathieu.

Wilkes de la Imagine Documentaries a declarat ca cercetarea pentru documentar este in curs de desfasurare si ca le-au fost furnizate filme si fotografii personale de arhiva nevazute anterior, cat si naratiuni scrise la persoana intai, care vor fi un punct de plecare in documentarea vietii lui Ball, a relatiei cu sotul si partenerul de pe platourile de filmare, Arzan, si descoperirea ei ca interpreta si femeie de afaceri.

Filmul este realizat cu cooperarea deplina a patrimoniului celor doi actori prin compania lor Desilu, de asemenea, Lucie Arnaz si Desi Arnaz Jr. sunt consultanti pentru film.

Nigel Sinclair (White Horse) si-a declarat incantarea de a lucra in aceasta echipa pentru a spune „povestea extraordinara despre Lucille Ball si despre modul in care a transformat toata televiziunea in timp ce cucerea inimile natiunii americane. Suntem mandri ca Lucie Arnaz si Desi Arnaz Jr. au avut incredere in noi cu mostenirea lor si suntem incantati sa pornim in aceasta calatorie cu geniala Amy Poehler la conducere.”

„Lucy & Desi” va marca cea de-a patra colaborare intre Imagine si White Horse Pictures in urma parteneriatului lor pentru lungmetrajul „Rush”, filmul castigator al premiului Grammy – „The Beatles: Eight Days A Week” si documentarul „Pavarotti”. Productia „The Apollo” (White Horse) a primit recent o nominalizare la categoria documentar de exceptie in cadrul premiilor Emmy 2020.

Lucille Ball si Desi Arnaz au creat un traseu revolutionar prin peisajul cultural care a pus bazele industriei divertismentului cunoscuta astazi, aducand multe noutati in televiziune.

De la o casatorie multi-etnica la sarcina reala a lui Ball, pana la prima femeie care a condus un studio de televiziune major in 1962 si creatorii sindicatului de televiziune pentru a redifuza o emisiune de la radio sau TV, istoria celor doi este o poveste de viata inovatoare, inspiranta si distractiva.

Copilaria lui Ball a fost definita de greutati financiare si emotionale, dar a fost hotarata sa-si continue cariera in show business. Ea l-a cunoscut pe viitorul sot, Desi Arnaz, pe platoul musicalului „Too Many Girls” din 1940, iar in 1951 au folosit banii proprii pentru a produce si filma episodul pilot pentru „I Love Lucy”, care apoi a fost cumparat de CBS.

In timpul succesului avut cu productia „I Love Lucy”, doua treimi dintre americani i-au privit pe Ball si pe sotul ei in fiecare seara de luni.

Sitcom-ul de sase sezoane a fost cunoscut nu numai pentru viziunea sa extinsa despre ce poate fi comedia, dar si pentru abordarea subiectelor pe care multi le-au considerat prea exagerate pentru difuzare.

Sarcina lui Ball a devenit celebra cand aceasta a intrat in travaliu in cadrul emisiunii, care era difuzata in aceeasi zi in care a nascut in viata reala cel de-al doilea copil al lor Desi Jr. Emisiunea a atras 44 de milioane de spectatori, cu 15 milioane mai multi decat discursul inaugural al presedintelui Eisenhower de la inceputul zilei.

Cei doi au co-fondat si au condus compania de productie de televiziune numita Desilu Productions, initial pentru a comercializa „I Love Lucy” in retelele de televiziune si au produs numeroase seriale populare, inclusiv „Mission: Impossible” si „Star Trek”.

Serialul a fost primul program de televiziune inregistrat pe film de 35mm in fata unui public din studio, de catre cineastul Karl Freund, a castigat cinci premii Emmy si a primit numeroase nominalizari. A fost primul spectacol care a prezentat o distributie de ansamblu si este considerata ca fiind una dintre cele mai mari si mai influente sitcom-uri din istorie.

Dupa terminarea filmarilor, Arnaz a continuat sa produca alte cateva seriale de televiziune prin Desilu Productions, inclusiv „The Ann Sothern Show” si „The Untouchables”.

Lucille Désirée Ball este cunoscuta ca vedeta serialelor „I Love Lucy”, „The Lucy Show”, „Here’s Lucy” si „Life with Lucy”.

Si-a inceput cariera in 1929 ca model, iar dupa incheierea filmarilor pentru faimosul serial, aceasta a produs si a jucat in musicalul „Wildcat” de la Broadway intre 1960 – 1961.

Ball a fost nominalizata la 13 premii Primetime Emmy, castigand de patru ori. In 1960, ea a primit doua stele pe Walk of Fame de la Hollywood pentru contributia adusa in film si televiziune. In 1977, a obtinut trofeul Crystal Women in Film, iar in 1986 i-a fost acordat premiul Lifetime Achievement de la Kennedy Center Honors .

Citește în continuare