Skip to content

Musicalul „Back to the Future” va fi lansat anul viitor in West End-ul londonez in teatrul lui Andrew Lloyd Webber.

Filmul de succes lansat in 1985 ajunge in West End din Londra si va avea premiera pe 14 mai 2021 la Adelphi. Teatrul specializat in comedii si musicaluri este detinut de Andrew Lloyd Webber, compozitorul celor mai de succes musicaluri din ultimele decenii.

Musicalul „Back to the Future” a fost pus in scena pentru prima data la Manchester Opera House in luna martie, dar spectacolele au fost intrerupte din cauza pandemiei. 

Christopher Lloyd, care a jucat in filmul original interpretand personajul Dr. Emmett Brown „Doc”, a aparut intr-un teaser care anunta revenirea productiei, tinand o copie a ziarului Evening Standard cu titlul de pe prima pagina: „Back To The Future Musical Begins Tonight”.

In filmul de promovare mai apar si Roger Bart si Olly Dobson, care joaca rolul lui Doc si, respectiv, Marty McFly.

Viitorul spectacol va contine muzica si versuri de Alan Silvestri si Glen Ballard, alaturi de piese clasice de rock’n’roll precum „Johnny B Goode” din filmul cu Michael J Fox. Productia a fost realizata de Robert Zemeckis si Bob Gale, creatorii trilogiei originale.

„Back To The Future: The Musical” va fi regizat de John Rando si lansat la mijlocul lunii mai 2021, la 36 de ani de la premiera filmului original.

Lansat pe 3 iulie 1985, „Back to the Future” a avut incasari de peste 381 de milioane de dolari in intreaga lume, devenind filmul cu cele mai multe bilete vandute din acel an.

A castigat Premiul Hugo pentru cea mai buna prezentare dramatica, Premiul Saturn pentru cel mai bun film stiintifico-fantastic si Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj sonor. In total, a primit trei nominalizari la Oscar, cinci nominalizari la premiile BAFTA si patru nominalizari la Globul de Aur, inclusiv pentru cel mai bun film (musical sau comedie).

Succesul productiei a creat o franciza care include doua continuari: „Back to the Future Part II” (1989) si „Back to the Future Part III” (1990), un parc tematic, o serie animata, mai multe jocuri video, o serie de carti de benzi desenate si un musical.

Citește în continuare