Skip to content

Expozitia Hold Still, imagini emotionante cu britanici in izolare, e disponibila online. Kate Middleton a initiat proiectul care e gazduit de National Portrait Gallery

National Portrait Gallery marcheaza astazi momentele istorice pe care le traim, precum si mutatiile comportamentate dictate de pandemie, printr-o expozitie realizata de oameni obisnuiti cu secvente din propriile vieti.

Expozitia anuntata si promovata de Ducesa de Cambridge, cea care patroneaza National Portrait Gallery, se numeste Hold Still si contine o selectie de 100 de fotografii emotionante din perioada izolarii totale din Anglia.

Cele 100 de fotografii au fost alese din peste 31.000 de inscrieri si pot fi vazute incepand de astazi, atat in muzeu cat si online.

Regina a trimis un mesaj la inaugurarea expozitiei, remarcand emotia momentelor expuse si laundand generozitatea participantilor.

“Impreuna cu Ducesa de Cambridge am fost emotionate sa vedem cum fotografiile surprind puterea britanicilor de a face fata unor vremuri atat de provocatoare, fie ca ilustreaza momente care arata spiritul comunitatii, munca celor care se afla in prima linie a luptei cu acest vius, sau sunt momente din viata privata”, a scris Regina in mesajul sau.

Expozitia e plina de emotie; o fotografie numita “Sa fii sanatos tata” arata o fetita care isi imbratieaza tatal – paramedic -inainte ca acesta sa plece la munca,  o alta fotografie intitulata “gol” arata un copil care e intr-un cos de supermarket in timp ce in spatele lui toate rafturile sunt complet goale.

Exista si o fotografie numita “primul sarut” in care un nou nascut e sarutat de mama lui care poarta masca de plastic, fiind separate de un ecran protector de propriul copil.

Fotografiile au fost impartite in trei teme: Helpers and Heroes, Your New Normal, si Acts of Kindness.

Fotografii au varste de la 4 la 75 de ani, iar cele 100 de fotografii au fost selectate dintre cele  31.000 de inscrieri de un grup de jurati voluntari.

Proiectul si-a dorit a fi un portret colectiv al natiunii britanice in vremea izolarii  totale, o amintire pentru totdeauna a unor vremuri provocatoare si dificile pentru toata lumea. Fotografiile din expozita finala sunt insotite de texte cu marturisiri despre contextul in care au fost realizate, iar organizatorii avertizeaza publicul ca unele dintre texte pot avea un puternic impact emotional.

Expozitia poate fi urmarita aici. https://www.npg.org.uk/hold-still/

Citește în continuare