Skip to content

Cele mai spectaculoase hoteluri din lume care au biblioteci uriase. Cincsor, din Transilvania, e printre ele.

Arhitectii de hoteluri din intreaga lume incearca sa atraga publicul prin design, dar si prin functionalitatile pe care le pun la disponizitie turistilor. Urban.ro va invita intr-o calatorie in lume, unde hotelurile au decis sa integreze biblioteci pentru turisti.

Hoteluri spectaculoase din Asia cu biblioteci pentru iubitorii de carti si nu numai: The Library din Thailanda si The Alcove Library din Vietnam

The Library este situat in Koh Samui, Thailanda. E un hotel in care ideea de biblioteca se regaseste in intreg edificiul. Spatiul unde turistii pot rasfoi cartile se numeste “The Lib”, iar numele camerelor au nume care fac parte din universul cartilor. Hotelul este foarte spatios, are atat piscine comune, cat si piscine individuale, oferind astfel foarte multa intimitate.

In Vietnam, la Ho Chi Minh, turistii pot incerca The Alcove Library, unde o biblioteca de inspiratie franceza ii asteapta pe oaspeti. Designul hotelului este impresionat, cu fiecare camera care are ca tema o poveste de fictiune.

Altfel de hosteluri, locuri unde poti dormi printre carti, in spatii nu foarte mari: un hotel-librarie ascuns in muntii Chinei si un Book and Bed la Tokyo

Book And Bed Tokyo din Japonia are la baza filosofia din spatele cuvantului ‘Tsundoku’, care in japoneza inseamna actul de a cumpara o carte pe care o lasi pe raftul de carti achizitionate, insa pe care nu apuci sa o citesti. Paturile pentru turisti se afla printre carti, asadar nu exista niciun motiv pentru care sa nu citesti. In colectia acestui hotel, exista si o colectie impresionanta de reviste Manga, dar si carti in engleza si japoneza.

In provincia chineza Zhejiang, un hotel-biblioteca este ascuns in munti: Capsule Hotel. Recent permiat pentru design de cea mai prestigioasa publicatie dedicata arhitecturii, Deezen, Capsule Hotel ofera doar 20 de locuri de cazare printre carti.

Cincsor Guest House, cazarea din Romania intr-unul dintre cele mai frumoase sate sasesti, unde biblioteca din spatiul comun impresioneaza pe oricine

Una dintre cele mai frumoase restaurari complete a unui edificiu sasesc din Transilvania este in satul Cincsor, unde fosta scoala evanghelica a devenit spatiu de cazare, respectand atat arhitectura zonei, cat si elementele care au fost folosite odinioara de sasi pentru a-si orna casele. In spatiul comun, proprietarii au creat o biblioteca imensa, una dintre cele mai frumoase integrari arhitecturale care exista pe plan local.

Citește în continuare