Skip to content

Al doilea film „Downton Abbey” a fost confirmat oficial de Jim Carter, actorul care il joaca pe Carson. Toate personajele principale vor reveni pe marele ecran.

La un an distanta de la lansarea primului film Downton Abbey, actorul Jim Carter, care joaca rolul majordomului Carson, a declarat intr-un interviu ca a citit deja scenariul pentru al doilea film. Astfel, a confirmat zvonurile existente inca de la premiera filmului care a avut incasari record pentru o productie de epoca.

Jim Carter a fost invitat in cadrul celei mai indragite emisiuni matinale de la televiziunile britanice, „This Morning”, pentru a discuta aniversarea de 10 ani de la lansarea serialului Downton Abbey care a devenit un fenomen in intreaga lume. Actorul a spus: „Daca promiti sa nu spui nimanui, o sa iti zic ca am vazut scenariul… Scenariul pentru al doilea film exista, e scris. L-am vazut si e foarte amuzant. Are toate personajele pe care le stiti, toate personajele principale si cred ca, daca ne lasa COVID-ul, il vom filma anul viitor.”

Interviul lui Carter confirma si prezenta celui mai indragit si mai iconic personaj din film, Contesa Vaduva jucata de Maggie Smith.

Primul episod din serialul Downton Abbey a fost difuzat pe 26 septembrie 2010 si a creat un fenomen care s-a desfasurat pe sase sezoane care descriu povestea familiei Crawley si a servitorilor sai in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si in anii ’20.

In timp ce majoritatea serialelor tind sa piarda din audienta dupa al doilea sau al treilea sezon, Downton Abbey era in continua crestere insa creatorul Julian Fellowes a decis sa opreasca povestea in timp ce era pe culmile succesului.

Pe 25 decembrie 2015 a fost difuzat ultimul episod din Downton Abbey iar fanii serialului au creat numeroase petitii prin care i-au cerut lui Fellowes un film care sa mute actiunea pe marele ecran.

Filmul care arata precum o opera de arta, din punct de vedere al imaginii, a fost creat cu un buget de 13 milioane de dolari si lansat pe 9 septembrie 2019 cu asteptari relativ modeste pentru o productie de Hollywood. Incasarile de aproape 200 de milioane de dolari au fost surprinzatoare si au stabilit un nou record pentru Focus Features, divizia de filme straine a gigantului Universal Pictures. Interesul urias al publicului din intreaga lume si profitul financiar realizat de acestia a fost un factor important in decizia de a produce un al doilea film.

Actiunea din primul film Downton Abbey se petrecea in 1927 iar daca Fellowes pastreaza traditia de a urmari istoria, noul scenariu ar putea explora Marea Criza Economica din 1929 cand majoritatea mosiilor detinute de aristocratii britanici au dat faliment.

„Experienta Downton Abbey” a fost prima experienta creata de Urban.ro: am organizat un concurs prin care cititorii ne-au trimis poze cu biletele la spectacolele la care au fost in ultima luna, am ales un castigator prin tragere la sorti si l-am dus intr-un tur prin lumea edwardiana din Marea Britanie. Vizita a inceput cu un tur VIP la Highclere Castle, castelul care a inspirat o mare parte din scenariul serialului Downton Abbey.

Va invitam sa descoperiti mai jos povestea familiei de aristocrati care a inspirat Downton Abbey:

Citește în continuare