Skip to content

Vitamina C este vedeta de ingrijire a pielii in 2020. Recomandari de produse cu acest „ingredient minune”.

Vitamina C ramane in continuare cel mai cautat ingredient pentru ingrijirea tenului si in acest an, fapt care demonstreaza ca pielea stralucitoare este secretul unui chip sanatos.

Cautarile acestui antioxidant eficient au crescut cu 204% fata de anul trecut datorita capacitatii sale de a oferi un plus de luminitozitate tenului, de a uniformiza tonul inegal al pielii si de a reduce liniile fine si oboseala, fara a fi nevoie de peelinguri chimice.

Vitamica C neutralizeaza radicalii liberi, vinovati pentru semnele premature de imbatranire ale pielii, cum sunt ridurile. Odata aplicata pe tenul curat, vitamina C reduce aceste semne, pielea capata un aspect vizibil mai radiant si sanatos, petele provocate de acnee sunt estomapate, la fel si cele pigmentare. Utilizata in mod regulat, stimuleaza productia de colagen, regleaza productia de melanina si protejeaza impotriva efectelor nocive ale radiatiilor UV.

Aceasta vitamina are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului, de la intarirea sistemului imunitar in sezonul rece, la favorizarea absorbtiei de fier si la regenerearea altor antioxidanti.

Corpul uman nu poate produce sau stoca vitamina C, astfel acest ingredient trebuie administrat prin alimentatie. Cele mai cunoscute surse de vitaminca C sunt citricele, ardeiul rosu, kiwi, coacazele negre, rosiile si patrunjelul.

Conform cercetarilor, sunt diferite forme ale vitaminei C, dar una dintre cele mai bune si eficiente este acidul L-ascorbic, in forma pura, solubil in apa, foarte necesar organismului pentru sinteza de colagen si L-carnitina. Se absoarbe imediat in piele, iar produsele pe baza acestui compus minune sunt potrivite tuturor tipurilor de piele.

Pentru a evita ca Vitamina C sa-si piarda din proprietati, e necesar ca produsul sa fie intr-un ambalajul ermetic si opac, ferit de razele soarelui si umezeala. Cele mai recomandate sunt produsele tip fiola, concepute pentru a fi utilizate o singura data.

De asemenea, pe etichetele produselor de infrumusetare se gaseste vitamina C sub alte forme, cum sunt sodium ascorbyl, phosphatem ascorbyl palmitate sau retinyl ascorbate.

Fiind un ingredient activ, este recomandat ca produsul cu vitamina C sa fie introdus in rutina de ingrijire a tenului doar dupa un consult al medicului dermatolog.

Serumul cu aceasta vitamina poate fi aplicat mai intai o singura data pe zi, dimineata, evitand combinarea cu alte produse care contin ingrediente precum AHA, BHA, retinol sau niacinamide, pentru a evita reactii neprevazute ale tenului. Treptat, acesta poate fi folosit de doua ori pe zi.

Serumurile cu vitamina C au o textura fluida, lejera si se aplica foarte usor pe piele. In continuare va prezentam o lista cu cele mai bune astfel de produse, care se gasesc pe piata de beauty din Romania.

Bogat in ingrediente active si vitamina C pura, serul regenerator La Roche-Posay Pure Vitamin C10 reduce vizibil ridurile si liniile fine.

Acest produs reuseste sa incetineasca pierderea elasticitatii tenului, sa uniformizeze textura pielii si inlocuieste nuanta terna a fetei cu o frumusete stralucitoare. Se aplica dimineata pe chip si pe gat, iar dupa cateva aplicari tenul este mai hidratat si mai radios.

Un ser antirid este Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate de la Kiehl’s, care contine 12,5% vitamina C si acid hialuronic.

Hidrateaza intens pielea, ofera luminozitate si imbunatateste textura acesteia. Vitamina C pura din compozitie patrunde in straturile superficiale ale pielii si ramane eficienta pe piele pana la 6 zile. Pompa este utila pentru a folosi exact cantitatea necesara pentru fiecare aplicare.

Essential Moisturising Serum din gama Pure White de la Eisenberg Paris este perfect pentru ingrijirea zilnica a fetei, a gatului si a decolteului.

Acest tratament tintit hidrateaza intensiv datorita acidului hialuronic, in timp ce extractul floral de Bellis Perennis si Vitamina C ofera stralucire tenului. A fost conceput pentru a pastra cele mai importante caracteristici ale pielii tinere: elasticitatea, supletea si stralucirea.

Sesderma C-Vit este un ser iluminator lipozomal pentru piele, cu o textura lejera si un miros placut de portocale.

Puternic antioxidant si antirid, pe langa faimoasa vitamina C, serul contine si un Antiox Booster System, care netezeste pielea si ii ofera vitalitate. Cele doua ingrediente revigoreaza pielea, elimina semnele de oboseala, cresc sinteza de colagen si ajuta la netezirea ridurilor si a liniilor fine.

C15 Super Booster de la Paula’s Choice este ideal pentru o piele terna, cu pete pigmentare si riduri.

Produsul contine 15% vitamina C stabilizata si acid ferulic, fiind un cocktail de antioxidanti, cu rolul de a proteja pielea impotriva factorilor de mediu. Are o textura lichida, estompeaza petele si ridurile si uniformizează culoarea pielii.

Doctor Babor Lifting Cellular Vitamin C Booster este un concentrat activ eficient cu 20% derivate din vitamina C pura.

Ingredientele continute ajuta la protejarea pielii impotriva imbatranirii oxidative, imbunatatind productia de colagen si elastina.Se aplica in fiecare seara pe tenul curatat si are rolul de a reface bariera de protectie a pielii si de a creste fermitatea acesteia.

Serul fiole antirid Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C reprezinta o inovatie pentru combaterea tuturor tipurilor de linii fine si riduri, chiar si cele adanci.

Prin formatul de tip fiola se asigura pastrarea intr-un mod sigur a ingredientelor active si garanteaza prospetime pentru fiecare utilizare. Ofera fermitate si luminozitate pielii si contine 10% vitamina C pura si acid hialuronic de origine naturala.

Citește în continuare