Skip to content

Lenny Kravitz a creat designul unui pian pentru Stenway & Sons. Vor fi produse numai 10 exemplare si vor fi vandute cu 500.000 de dolari fiecare.

Rockstarul Lenny Kravitz a lucrat in ultimii doi ani cu Steinway & Sons pentru o editie limitata a unui Grand Piano. Artistul a declarat: „Pianul a fost primul instrument de care m-am indragostit. De aceea am creat #KravitzGrand alaturi de Steinway & Sons. Pentru design, am vrut sa imbin stilul european cu motive Africane. E un amestec superb.”

Desi cele mai cunoscute hituri ale lui Lenny Kravitz sunt dominate de riff-uri de chitara, artistul si-a pastrat intacta dragostea pentru pian si inca detine primul pian la care a cantat in copilarie.

De la riff-urile de pe „Are you gonna go my way” pana la primele acorduri din „American Woman”, Kravitz este un rockstar consacrat iar in majoritatea imaginilor cu el de pe scena tine o chitara in mana. Cariera inceputa in urma cu 40 de ani a produs 11 albume care i-au adus patru trofee Grammy.

Un lucru mai putin stiut despre Kravitz este pasiunea lui pentru designul de interior si mobila.

In 2015, artistul a lansat o colectie de scaune, perne, lampi si mese de cafea si de bar alaturi de brandul CB2. Obiectele sunt disponibile in continuare spre vanzare, le gasiti aici.

Experienta creativa pe care a avut-o in timp ce a creat colectia CB2 i-a deschis lui Kravitz orizonturile spre colaborarea cu Steinway & Sons.

Supranumit „Kravitz Grand”, designul pianului imbina lemn pretios si metale, elemente din arta moderna cu Art Deco si detalii Africane.

Kravitz si-a pus amprenta pe pianul Steinway & Sons prin radacinile exprimate sub forma unor figuri geometrice. Au fost inspirate din colectia personala de arta care include sculpturi din Vestul Africii. Acestea decoreaza capacul instrumentului si partile laterale.

A folosit motive tribale pentru pian, imprimeu de ghepard pentru scaun si picioare de plop vopsit in negru care seamana cu cheresteaua carbonizata si completeaza designul rustic si pe alocuri aspru al instrumentului.

Rezultatul final este neobisnuit fata de faimoasele Grand Piano ale firmei Steinway, create inca din 1853 pentru cei mari artisti din lume. Kravitz a completat: „Cand le-am prezentat ideea pentru picioarele pianului, nu erau siguri de cum va iesi acest concept. Insa pe masura ce s-au uitat mai atent si s-au gandit la solutii, au devenit entuziasmati de idee.

Colaborarea dintre Steinway si Kravitz vine dupa instrumentele realizate de Karl Lagerfeld si sculptorul Dale Chihuly.

Ron Losby, CEO-ul Steinway l-a descris pe Kravitz intr-un interviu acordat Architectural Digest ca fiind: „Un adevarat barbat al Renasterii. E muzician, e fotograf, e designer si are un simt fantastic al stilului in orice face. A avut carte alba cand a inceput sa lucreze la pian. Insa pentru ca este un muzician adevarat, a fost foarte sensibil la ceea ce e practic pentru instrument.”

Grand Piano-ul lui Kravitz va fi produs in editie limitata de 10 bucati, fiecare va fi vanduta cu 500.000 de dolari. O parte din vanzari va fi donata in scopuri caritabile catre Scoala de Arte din Harlem.

Pretul pianului imbina atat maestria si experienta mestesugarilor angajati de Steinway & Sons, designul eclectic al lui Kravitz dar si materialele valoroase care sunt folosite pentru a reda un sunet impecabil.

Pentru fiecare pian realizat, echipa Steinway & Sons lucreaza in jur de 200 de ore. Marginile sunt create din 15 straturi de artar de stanca, accentuat cu doua straturi de furnir de abanos Macassar. Lira care sprijina pedalele pianului este turnata in bronz solid la Modern Art Foundry din Queens, New York.

Zilele trecute, Kravitz a lansat cartea autobiografica „Let Love Rule” care descrie primii 25 de ani din viata sa si drumul spre a trai viata cu umor, candoare si constiinta de sine.

La 56 de ani, Lenny Kravitz isi descrie viata ca fiind despre contrarii: „Alb si negru. Evreu si crestin. The Jackson 5 si Led Zeppelin. Mi-am acceptat sufletul de Geaman, mi l-am insusit. L-am adorat. Ying si yang amestecate in parti diferite din inima si mintea mea. Acestea imi dau echilibru si imi alimenteaza curiozitatea si confortul.’

Cartea pe care o puteti cumpara de pe Amazon vorbeste despre perioadele in care Kravitz a locuit in Brooklyn si Manhattan din New York, in Baldwin Hills si Beverly Hills din Los Angeles, in Franta, Anglia si Germania. E povestea unui copil rebel si creativ care, in ciuda conflictelor pe care le traia la scoala si acasa, si-a gasit salvarea in muzica si a facut pace cu el insusi si cu Universul.

Citește în continuare