Skip to content

Alicia Vikander va juca in seria „Dial M for Murder”, bazata pe piesa cu acelasi nume a lui Frederick Knott din 1952. Alfred Hitchcock a facut un film in 1954 dupa acelasi text.

Terence Winter („Boardwalk Empire”, „The Sopranos”) si Alicia Vikander vor dezvolta impreuna cu MGM/UA Television drama antologica „Dial M For Murder”, bazata pe piesa scrisa de Frederick Knott si adaptata dupa lungmetrajul lui Alfred Hitchcock din 1954. Castigatoarea premiului Oscar Alicia Vikander urmeaza sa joace in viitoarea serie, iar noul rol va marca prima sa incursiune majora in televiziune, dupa interpretarile din filme precum „Ex Machina”, „The Danish Girl” si „Tomb Raider 2”.

De asemenea, Winter va produce executiv impreuna cu Terence Winter, iar Charles Collier de la Vikarious Film va fi producator alaturi de Andrew Mittman si Lloyd Braun.

Michael Mitnick este scriitorul si creatorul seriei, iar noile episoade dramatice sunt scrise dintr-o perspectiva feminina si o vor avea pe Vikander in rolul principal. Mitnick a lucrat anterior cu Winter la drama HBO „Vinyl”, unde acesta a creat serialele impreuna cu Mick Jagger, Martin Scorsese si Rich Cohen. „Vinyl” il are în rolul principal pe Bobby Cannavale interpretandu-l pe Richie Finestra, un director executiv din anii 1970. Serialul a avut premiera pe HBO pe 14 februarie 2016 si s-a incheiat pe 17 aprilie 2016.

Intre timp, Winter a semnat recent sa scrie si sa produca serialul spinoff „The Batman” al lui Matt Reeves pentru HBO Max. De asemenea, acesta lucreaza la o drama in stil mafiot pentru Showtime.

Dramaturgul englez Frederick Knott si-a adaptat propria piesa pentru productia filmului american „Dial M for Murder” a lui Hitchcock, din 1954, in care au jucat Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings, Anthony Dawson si John Williams.

Piesa a fost difuzata in premiera in 1952 la BBC TV inainte de a fi interpretata pe scena in luna iunie in West End din Londra, apoi pe Broadway din New York in octombrie.

Actiunea filmului original se centreaza in jurul unui campion de tenis pensionar (jucat in film de Ray Milland), care descopera ca sotia sa (Kelly) are o aventura cu un scriitor de romane politiste si angajeaza o cunostinta pentru a o ucide.

Destinat initial pentru a fi prezentat in 3D polarizat pe doua benzi, filmul a fost redat in majoritatea cinematografelor in 2D datorita pierderii interesului pentru procesul 3D, a carui proiectie a fost dificila si predispusa la erori.

O adaptare a lungmetrajului cu rolurile originale din distributia Broadway din 1958 a fost difuzata pe NBC, iar ABC a difuzat o versiune color de doua ore in anul 1968.

Actrita suedeza Alicia Vikander are in palmares un premiu Oscar si un Screen Actors Guild Award si a fost nominalizata la doua premii Globul de Aur si trei premii British Academy Film.

Copil fiind a jucat in productii minore la opera din Göteborg si a urmat cursurile de balet la Royal Swedish Ballet School din Stockholm. A debutat ca actrita in scurtmetraje suedeze si in seriale de televiziune. In perioada 2008-2010 a jucat rolul Josefinei Björn-Tegebrandt in drama „Andra Avenyn”.

Primul lungmetraj in care a aparut a fost „Pure” din 2010, pentru care a castigst Premiul Guldbagge pentru cea mai buna actrita.

A devenit cunoscuta in anul 2012 pentru interpretarea personajului Kitty in adaptarea lui Joe Wright a filmului „Anna Karenina” si pentru rolul reginei Caroline Mathilde in filmul danez „A Royal Affair”.

Vikander a obinut recunoastere la nivel mondial odata cu rolurile sale din „Testament of Youth” (2014), „Ex Machina” (2014), interpretare pentru care a fost nominalizata la Premiul BAFTA, dar si pentru „The Danish Girl” (2015), pentru care a castigat Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

A aparut in „The Man From U.N.C.L.E.” , in filmul de actiune „Jason Bourne” (2016) si a interpretat-o pe Lara Croft in aventura „Tomb Raider” (2018).

Citește în continuare