Skip to content

Sustine afacerile locale: restaurante si bacanii care livreaza produse de post, vegane si vegetariene.

urban.ro a pregatit o lista cu locuri de unde ne putem achizitiona delicii fara carne, lactate sau oua care ne echilibreaza insa dieta, fie ca am ales sa devenim vegetarieni sau pentru ca vrem sa tinem in aceasta perioada postul Craciunului.

Restaurantele specializate in produse vegane si vegetariene care pregatesc delicii pentru luat la pachet sau comandat prin platformele de delivery.

Unul dintre cele mai asteptate restaurante in peisajul bucurestean este Samsara, restaurantul exclusiv vegetarian care a fost deschis pentru prima data in Cluj Napoca. Restaurantul este disponibil doar in varianta de delivery, nefiind inca deschis publicului, iar informatiile despre meniul lor le puteti descoperi aici.

Sara Green este un alt restaurant deja cunoscut de publicul din Bucuresti pentru meniurile sale echilibrate si vegetariene. In aceasta perioada, restaurantul foloseste un sistem de abonament, in care puteti comanda zilnic pentru pranz sau cina mesele, insa este disponibil si pe platformele de delivery, iar informatiile despre comenzi si livrari sunt aici.

RawDia este de asemenea o optiune vegetariana delicioasa. Pe langa preparatele exclusiv vegetale, pe pagina lor veti gasi inclusiv informatii despre calorii pentru fiecare fel de mancare pe care acestia il pregatesc. Restaurantul are si o mica bacanie tot cu produse raw-vegane, iar informatiile despre comenzi si livrare sunt disponibile aici.

Rawz este o alta optiune in materie de mancare livrata la pachet, cu sistem de abonament sau doar pentru atunci cand vreti sa incercati ceva vegetarian. Optiunile Rawz de meniu sunt foarte variate, avand si o selectie de prajituri si torturi. De asemenea, pe website-ul lor gasitit toate informatiile despre provenienta ingredientelor si produselor, precum si explicatii privind meniurilor lor raw si vegane. Detalii despre comenzi si livrari sunt disponibile aici. 

Pentru dulciuri raw-vegane, Ostraw Vegan este o cofetarie dedicata exclusiv acestor bunatati, unde proprietarii au pus pe picioare acesta afacere cu ideea de a pregati dulciuri delicioase, insa fara adaosuri de zahar, in primul rand pentru copii, dar si pentru adulti. Detalii despre comenzi si livrari sunt disponibile aici.

Platforme de comenzi online dedicate exclusiv bunatatilor artizanale si produselor vegetariene

Roditor Food Market este o platforma dedicata producatorilor mici, care au tot felul de bunatati artizanale disponibile pentru gurmanzii cei mai pretentiosi. De curand, au lansat o campanie manifest legata de cumparaturile de black friday, mentionand ca o afacere mica are nevoie de toata sustinerea, nu doar de beneficii si discounturi pentru cumparatorul final. 

Platforma De la bunici ofera o selectie generoasa de produse din mai multe categorii, inclusiv fructe si legume de sezon, care pot fi comandate acasa. Produsele sunt toate verificate pentru a nu avea adaosuri, conservanti sau coloranti.

Pasionatii de bunatati raw au la dispozitie si platforma Rawckers,unde exista o serie varianta de pachete pe baza de branza raw din caju, asezonata cu diferite alte ingrediente sau condimente.

Bacaniile care servesc diferite bunatati produse proprii sau recomercialieaza produse artizanale

Comtesse du Barry a adus conceptul de „épicerie fine à la française” in Romania prin magazinele pe care le-au deschis. Vinuri, ceaiuri, ciocolata, dar si trufe, vita kobe, selectie de masline si tot felul de paste de legume, printre altele, sunt disponibile pentru gurmanzii boemi. Mai mult, personalul este special instruit pentru a va ajuta la pairing de vinuri si produse culinare, astfel incat sa aveti o experienta gastronomica aparte. Magazinele Comtesse du Barry sunt disponibile in Baneasa Shopping City, Bd. Mircea Eliade nr. 3, Str. Episcopiei 3 si in Cluj Napoca, pe Str. Emil Isac nr. 14. De asemenea, puteti comanda online, accesand lemanoir.ro.

Camara greceasca ofera bunatati grecesti autentice, curate si atent alese, nu de comercianti, ci de prietenii din Grecia. Promisiunea acestora este calitatea superioara si prospetimea produselor, date atat de proprietatile lor incredibile cat si de faptul ca aceastea sunt imbuteliate chiar inainte de refacerea stocului. Pe lista de cumparaturi poate fi trecut si uleiul de masline extravirgin bio presat la rece, produs chiar de acestia, din patru tipuri de masline din livada lor de langa Salonic. Oregano, migdale sau smochine, perle din ulei de masline extravirgin sau spirulina organica bio, toate pot fi comandate din magazinul online Camara Greceasca.

Bacania Casa cu Gemene este un magazin specializat in bunatati locale, unde se pot gasi prajituri de casa, legume de tara, dulceturi, zacusca, paine cu maia si alte produse care se incadreaza la bacanie artizanala. Produsele se pot ridica din magazinul lor din Bulevardul Ficusului nr. 5 sau pot fi comandate online, pe casacugemene.ro/s/ 

Desi Bacania Fermierului este specializata pe produse de carne, magazinul ofera si  faina, malai, preparate de panificatie, patiserie sau brutarie, toate provenite din ferma familiei care conduce afacerea. Se pot comanda online, pe bacaniafermierului.ro sau din magazinul din str. Despot Voda nr. 55.

Bacania Doua Surori prezinta o gama variata de produse, inclusiv peste si produse dedicate copiilor. Magazinul ofera o selectie vasta de produse manufacturate de mici antreprenori locali pasionati de lucruri gustoase. Doua Surori are si un magazin online foarte bine organizat, asadar puteti alege din gama lor variata de produse de pe siteul bacania.douasurori.ro sau din magazinul fizic, amplasat pe Soseaua Iancului nr. 60.

Bacania Campanion pregateste zilnic produse de panificatie pe care le completeaza cu bunatati din camara bunicii, dulceturi, zacusca si diferite borcane cu legume conservate.  Povestea Bacaniei Campanion incepe cu termenul „companion”, cuvant care provine din latina (com+ panis) si se traduce ca „cel cu care imparti painea”, o filosofie simpla. Aceasta bucurie a coacerii painii de mai multe feluri duce la mica bacanie din zona Muncii. Magazinul este disponibil online, pe bacaniacompanion.ro, dar si pe Sos. Mihai Bravu, nr. 199A.

Bacania ROD inseamna pasiune intensa pentru mancarea romaneasca si dorinta de a reinvia obiceiurile culinare vechi. Aceasta ofera produse traditionale romanesti savuroase precum dulceturi fine si zacuste satioase, salate cu mirodenii naturale, muraturi, paine artizanala si siropuri cu gust de fructe proaspete, dar si prajituri de casa cu gustul copilariei (prajitura cu magiun, ciocolata de casa cu alune de padure, cornulete cu magiun, etc). Pe lista de cumparaturi pot fi trecute conservele Bacaniei ROD realizate cu ingrediente locale, proaspat culese, fertilizate natural si dupa retete autohtone, fara conservanti sau ingrediente congelate.

Comenzile se plaseaza prin telefon la 0723.028.036 sau prin e-mail la [email protected]. De asemenea, produsele pot fi comandate direct pe site-ul bacaniei.

Bacania János Bácsi s-a nascut din ideea unica de a avea la indemana delicioasele alimente secuiesti in inima Capitalei. Produsele gustoase comercializate in bacanie sunt realizate la nivel local, in Tinutul Secuiesc, si reprezinta piesa de rezistenta si principalul element de diferentiere. Cele doua bacanii János Bácsi sunt situate pe Bd. Ion Mihalache, nr 35-37, sector 1 si pe Soseaua Mihai Bravu nr. 296, sector 3. Cei care adora bucatele traditionale din Secuime pot comanda produsele preferate pe bacaniajanosbacsi.ro.

Livrarile se fac doar in zilele de miercuri si vineri, iar comenzile care depasesc suma de 200 lei se livreaza gratuit.

Bacania Veche este despre gusturi savuroase, nealterate si de la tara, despre arome autentice si mancare sanatoasa, prin care se redescopera gustul copilariei. Pravalia si-a deschis portile pe 24 septembrie 2010, iar de atunci are rafturile pline de dulceturi, compoturi, soiuri de ulei de masline, o vitrina cu branzeturi de la mici producatori locali sau delicatese din peste. Printre produsele proprii ale Bacaniei, realizate cu ingrediente proaspete si de calitate, fara prafuri sau coloranti, se numara zacusca delicioasa, pralinele din ciocolata artizanala cu portocale si rom, faimoasele poale-n brau, cozonacul, desertul Dobos sau clasica amandina. Prin magazinul online Bacania Veche, pe langa mancarea gatita de sezon, se pot comanda prajituri de casa sau dulciuri artizanale Paula Ana, vinuri romanesti, bere artizanala si bauturi fine, cat si condimente sau cafea de specialitate. Bacania Veche se afla pe Barbu Vacarescu nr. 49, iar clientii pot asista in direct la prepararea bunatatilor.

Situat in Piata Amzei nr. 13, micul magazin Pukka Food ofera produse bio alimentare sanatoase si gustoase, in armonie cu natura, unele fara gluten, fara zahar sau fara lactoza. Magazinul are o gama larga de produse, cam tot ce este nevoie pentru camara, frigiderul si capriciile fiecaruia. Printre cele mai vandute produse bio se numara inghetata cu lapte din nuca de cocos si ciocolata Abbot Kinney, afinele, pasta de rosii si pastele Corallini cu orz Alce Nero. Din lista de produse bio nu lipsesc nici semipreparatele, branzeturile delicioase, fructele si legumele de sezon proaspete, mancarea pentru bebelusi, cafeaua organica, cosmeticele naturale si detergentii prietenosi cu mediul. Comenzile se pot plasa direct in magazinul online Pukka Food, iar pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de Facebook sau ii puteti contacta telefonic la 0728 217 127.

Citește în continuare