Skip to content

Alfred Molina isi reia rolul personajului Doctor Octopus in noua productie „Spider-Man 3”

Actorul Alfred Molina, cel care l-a interpretat ​​pe maleficul Doctor Octopus in „Spider-Man 2” din 2004, revine in rolul sau alaturi de Tom Holland intr-o noua productie a francizei, care urmeaza sa fie lansata pe 17 decembrie 2021 prin Sony.

Regizorul Jon Watts se intoarce pentru al treilea „Spider-Man”, iar Chris McKenna si Erik Sommers vor scrie scenariul. Zendaya, Marisa Tomei si Jacob Batalon vor interpreta aceleasi personaje din primele doua filme „Spider-Man”.

Viitoarea aventura va contine mai multe generatii de actori care au interpretat personajul „Spider-Man”. Jamie Foxx va aparea ca Electro, un ticalos pe care l-a jucat prima data alaturi de Andrew Garfield (in rolul lui Peter Parker) si Emma Stone in productia „The Amazing Spider-Man 2” din 2014.

„Spider-Man 3” va include si cateva personaje din universul Marvel, printre care si Doctor Strange interpretat de actorul Benedict Cumberbatch.

Prima aparitie a lui Holland ca Spidey a avut loc in filmul „Spider-Man: Homecoming” din 2017.

Intre timp, acesta a aparut in mai multe productii „Avengers” revenind apoi in lumina reflectoarelor odata cu lansarea aventurii „Spider-Man: Far From Home” din 2019, care se claseaza in fruntea clasamentului ca fiind productia din seria „Spider-Man” cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

Britanicul Tom Holland a debutat ca actor pe scena in rolul principal al lui Billy Elliot in West End din 2008 pana in 2010 si a devenit cunoscut odata cu personajul principal din filmul „The Impossible” (2012) pentru care a primit premiul London Film Critics Circle.

Supereroul fictiv Spider-Man a fost creat de Stan Lee si Steve Ditko.

Personajul a aparut pentru prima data in cartea de benzi desenate Amazing Fantasy #15 din august 1962, in Epoca de argint a cartilor de benzi desenate.

Spider-Man apare in cartile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics, precum si intr-o serie de filme si adaptari de jocuri video.

In benzile desenate, Spider-Man este Peter Parker, un orfan crescut de matusa sa si de unchiul Ben in New York, dupa ce parintii sai Richard si Mary Parker au murit intr-un accident de avion.

Inainte ca Holland sa imbrace costumul cu rosu si albastru, actorul american Tobey Maguire l-a interpretat pe Spider-Man/Peter Parker in perioada 2002-2007, in productiile regizorului Sam Raimi, inspirate dupa celebrele benzi desenate.

Maguire a mai putut fi vazut si in filme precum Ride with the Devil (1999), Wonder Boys (2000), Brothers (2009) sau The Great Gatsby (2013), a castigat doua premii Saturn si a fost nominalizat la Globurile de Aur.

Andrew Garfield si-a asumat rolul din „The Amazing Spider-Man” din anul 2012 si in continuarea din 2014, ambele productii sunt regizate de Marc Webb. Personajul jucat de Holland este singura versiune care apare in franzica Marvel Cinematic Universe detinuta de The Walt Disney Studios.

Alfred Molina a aparut in peste 200 de productii de film, televiziune si teatru.

A obtinut un premiu Laurence Olivier pentru cel mai bun debutant pentru interpretarea sa in productia „Oklahoma!” din 1980. A debutat pe Broadway ca Yvan in piesa franceza „Art” din 1998 pana in 1999.

Alfred Molina a fost nominalizat la Globul de Aur si la Primetime Emmy Award pentru interpretarea lui Robert Aldrich in miniseria „Feud” din 2017. A primit si o nominalizare la Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru interpretarea sa in „Frida”.

Citește în continuare