Skip to content

O noua versiune „True Blood” este in lucru la HBO. Serialul a fost popular in anii 2000

Serialul-vedeta al canalului HBO difuzat intre anii 2008-2014, „True Blood”, va capata o noua poveste sub conducerea lui Roberto Aguirre-Sacasa, nimeni altul decat creatorul serialului „Riverdale”.

Potrivit TVLine, HBO, care a gazduit cele sapte sezoane, se gandeste la o noua formula pentru show-ul cu vampiri.

Alan Ball („Six Feet Under”), creatorul primelor cinci sezoane, ar putea fi producatorul executiv al acestei ccontinuari, alaturi de Jami O’Brien si  Roberto Aguirre-Sacasa, cei care vor scrie scenariul. In acest moment, nimeni din distributia originala a serialului nu a fost invitat sa-si reia rolul.

Serialul original „True Blood” se bazeaza pe seria de romane „The Southern Vampire Mysteries” scrisa de Charlaine Harris. Serialul a debutat pe HBO in 2008 si a rulat timp de sapte sezoane pana in 2014.

Actiunea acestuia prezinta aventurile lui Sookie Stackhouse, personaj interpretat de Anna Paquin, o chelnerita telepatica care traieste in localitatea rurala fictiva Bon Temps din Louisiana. Povestea se desfasoara intr-o lume in care vampirii si oamenii coexista, fapt posibil dupa crearea unui sange sintetic care le-a permis vampirilor sa nu mai vaneze oameni pentru hrana.

Lumea lui Sookie este data peste cap cand se indragosteste de vampirul Bill Compton, in varsta de 173 de ani (rol jucat de Stephen Moyer). Pe langa acestia, au existat si o multitudine de alte creaturi fantastice, inclusiv varcolaci si vrajitoare.

In drama horror americana au mai jucat si Alexander Skarsgård, Joe Manganiello, Sam Trammell, Ryan Kwanten si Rutina Wesley.

Expert in scenarii complicate, povesti de dragoste tulburatoare si alte creaturi neomenesti, Aguirre-Sacasa este cel mai bine cunoscut pentru serialul „Riverdale” dupa ce a fost director creativ la Archie Comics. Printre productiile realizate de acesta se numara „Chilling Adventures of Sabrina”, „Katy Keene”, „Supergirl” si „Glee”. In prezent, lucreaza la drama supranaturala „The Shelley Society” pentru HBO Max.

Recent, O’Brien a creat si a fost producator executiv si showrunner pentru seria difuzata pe AMC „NOS4A2”, care se bazeaza pe romanul cu acelasi nume scris de Joe Hill. Printre filmele sale se numara „Fear the Walking Dead”, „Hell on Wheels” si „Da Vinci’s Demons”. Impreuna cu Aguirre-Sacasa au lucrat si la serialul „Big Love” pentru HBO in 2011.

Lansat pe 7 septembrie 2008, serialului horror „True Blood” a primit aprecieri din partea criticilor si a obtinut mai multe premii, inclusiv un Glob de Aur si un trofeu Emmy.

Cei doi actori principali au fost recunoscuti pentru interpretarile lor: Anna Paquin, in rolul lui Sookie Stackhouse, a obtinut un trofeu Satellite pentru cea mai buna actrita intr-o drama, iar Stephen Moyer, care il interpreteaza pe Bill Compton, a castigat premiul Saturn pentru cel mai bun actor. In 2009, serialul a primit premiul Institutului de Film American drept „unul dintre cele mai bune 10 programe TV”.

Albumele pentru coloana sonora „True Blood” au primit doua nominalizari la premiile Grammy in 2010 si 2011, cat si o alta nominalizare pentru piesa „Kiss Like Your Kiss” interpretata de Lucinda Williams si Elvis Costello.

Citește în continuare