Skip to content

Elton John pregateste un musical in 2021. Alaturi de el este cantaretul Jake Shears (Scissor Sisters) intr-o poveste despre activista Tammy Faye Bakker

Cu toate ca restrictiile nu s-au ridicat, lumea artistica pregateste noi premiere, programate pentru perioada cand ne vom putea intoarce in singuranta in salile de spectacole.

De curand, Elton John a fost confirmat ca parte din musicalul semnat de James Graham, alaturi de cantaretul Jake Shears (Scissor Sisters), intr-o poveste care o are in centrul atentiei pe artista si activista Tammy Faye Bakker, cunoscuta pentru activitatea intensa din anii 1980 cand s-a adresat, in repetate randuri, pacientilor cu HIV/SIDA. Tammy Bakker este un personaj controversat, care a construit un imperiu in jurul religiei evanghelice, printre care si un parc tematic, fiind deseori in atentia opiniei publice, de la discursurile liberale privind comunitatea LGBT la procesul privind fraudarea unor milioane de dolari dintr-o mini-serie tv.

Coloana muzicala a spectacolului este compusa de Elton John, iar versurile de Jake Shears. Pandemia i-a anulat lui Elton John un turneu international, asadar noile restrictii ii faciliteaza un program mai intens de lucrat pentru musical, ceea ce va determina si o premiera in jumatatea a doua a acestui an. Momentan, nu se stie care este locul premierei, insa mai multe publicatii au sugerat Teatrul Almeida din nordul Londrei ca un loc potential pentru acest musical.

Ideea musicalului ii apartine lui Elton John, care a considerat ca activista Tammy Faye Bakker, un adevarat icon al miscarii LGBT din anii 1980, poate deveni subiect de pus in scena, la care se adauga viziunile ei despre evanghelism si reaganism, politica economica neoliberala promovata de presedintele american Ronald Reagan. 

James Graham este unul dintre producatorii momentului in Marea Britanie. Acesta a creat de curand versurile pentru un musical al National Theatre si are in pregatire si o noua adaptare a “Fermei animalelor”, scrisa de George Orwell, cu Alan Menken si Glenn Slater in rolurile principale. De asemenea, James Graham a fost si unul dintre cei mai activi oameni din industria spectacolelor care si-a ajutat colegii de breasla prin donatie de bani, dar si prin discutii cu guvernul despre fondurile dedicate sectorului cultural independent.

La Hollywood este in lucru un proiect pe acelasi subiect – Tammy Faye Bakker – cu Jessica Chastain in rolul lui Tammy si Andrew Garfield in rolul sotului Jim Bakker.

Filmul e inspirat de un documentar care a prezentat evolutia starurilor care au promovat crestinatatea in emisiuni tv in anii 70, documentar care se numeste The Eyes of Tammy Faye. Filmarile au inceput la sfarsitul lui 2019, dar au fost intrerupte la inceputul anului trecut din cauza pandemiei.

Cel mai recent, Elton John a aparut in podcastul realizat de Meghan si Printul Harry cu un mesaj de sarbatori.

De asemenea, la inceputul anului, Miley Cyrus a anuntat ca va colabora cu Elton John pentru albumul de coveruri pe care il pregateste, acesta ajutand-o la melodia “Nothing else matters” a trupei Metallica. Elton John o acompaniaza pe artista la pian.

Citește în continuare