Skip to content

Muzee, aeroporturi, patinoare si sali de concerte din toata lumea vor fi transformate in centre de vaccinare Covid

Muzeul de Arta Contemporana din Turin, gazduit in cladirea Castelului din Rivoli va deveni prima institutie culturala din Italiana care va fi transformata intr-un centru de vaccinare pentru Covid.

Reprezentantii muzeului au lucrat cu autoritatile locale pentru a pune la dispozitia galeriile de la etajul al treilea pentru a ajuta campania nationala de vaccinare care va incepe in lunile martie sau aprilie.

Spatiul care masoara 1000 de metri patrati a fost in trecut Resedinta a Casei Regale din Savoy. Castelul a fost construit in urma cu 1000 de ani iar din 1984 a devenit Muzeu de Arta Contemporana care expune atat lucrari din miscarea artistica „Arte Povera” dar si opere de Francis Bacon, Rene Magritte, Modigliani, Picasso, Renoir, Kandinsky si Warhol

Carolyn Christov-Bakargiev, directoarea muzeului din Turin a declarat ca primele etaje ale cladirii vor ramane deschise publicului. In plus, Claudia Comte va lucra la o pictura murala in timp ce pacientii vor sta la coada sa fie vaccinati. Artista de origine elvetiana pregateste o instalatie audio care sa fie difuzata in acelasi timp.

Pe masura ce intreaga lume se pregateste de a treia etapa de vaccinare a populatiei, au fost anuntate mai multe centre de vaccinare in locuri aparent neobisnuite pentru prezent. In timpul razboaielor sau pandemiilor din trecut, muzeele si institutiile culturale cu spatii vaste erau printre primele cladiri transformate in spitale si centre de ingrijire.

In SUA, cele mai mari stadioane de fotball si baseball au fost transformate in centre de vaccinare.

Stadionul City Field al echipei New York Mets va intra in subordinea sistemului medical american incepand cu 25 ianuarie. Lungimea de peste 120 de metri a campului ii va ajuta sa administreze intre 5.000 si 7.000 de doze de vaccin in fiecare zi.

Pista interioara de 60.000 de metri patrati de la The Armory din New York va deveni centru de vaccinare pentru Columbia University. Anterior era folosita pentru a  gazdui intreceri sportive intre liceeni.

Tot din SUA se alatura si un parc de distractii Disneyland.

Unul dintre terminalele Aeroportului Changi din Singapore a fost transformat in centru de imunizare.

Terminalul 2 din Changi

Terminalul 4 din Changi a fost redeschis zilele trecute dupa ce a fost inchis in luna mai datorita traficului aerian scazut, ca urmare a restrictiilor de zbor impuse de pandemie. Este unul dintre cele doua centre anuntate momentan de guvernul din Singapore, urmand sa fie deschise alte sase centre pana la finalul lunii februarie.

In Berlin vor fi deschise sase centre in spatii neconventionale. Printre acestea se afla un patinoar, o pista acoperita de ciclism si un aeroport inchis.

Patinoarul Erika Hess care poarta numele campioanei olimpice la ski cu acelasi nume a fost anuntat inca din luna noiembrie drept centru de vaccinare pentru prima etapa de imunizare din Berlin.

Alte centre vor fi deschise in terminalul C al fostului aeroport tegel, in fostul aeroport Tempelhof, pe spatiul de concert de la Arena Berlin, la Velodrom si la Messe.

In Marea Britanie, una dintre tarile cel mai grav afectate de pandemie, Muzeul de Medicina din Leeds a fost transformat in centru de vaccinare inca din luna decembrie.

Rolul muzeului in campania britanicilor este esential, fiind asezat langa Spitalul St.James din Leeds. Astfel, pacientii cu prioritate si angajatii din sistemul medical au fost vaccinati in sala de conferinte a muzeului, una dintre cele mai spatioase din galerie.

Flaconul si seringa primului vaccin Covid-19 vor fi expuse anul viitor la Muzeul Stiintei din Londra.

Margaret Keenan, o bunica de 90 de ani din Conventry, Marea Britanie a fost prima persoana din lume care a primit vaccinul Covid-19, inafara testelor clinice. 

In prima parte a anului 2021, Muzeul Stiintei din cartierul South Kensington din Londra va organiza o expozitie dedicata rolului jucat de oamenii de stiinta in pandemia Covid-19. Va fi inclus flaconul de vaccin Pfizer dar si aparate de ventilatie si echipamente medicale care au ajutat in salvarea vietilor umane.

Citește în continuare