Skip to content

Regina Elizabeta il va primi pe Joe Biden la Palatul Buckingham vara urmatoare.

Regina Elizabeta il va invita pe Joe Biden intr-o vizita oficiala la Palatul Buckingham in luna iunie cand Presedintele SUA va traversa oceanul pentru Sumitul G7 din Cornwall.

Evenimentul confirmat de publicatia britanica Sunday Times va fi urmat de o receptie menita sa reconsolideze atat relatiile dintre SUA si Marea Britanie dar si cele dintre Casa Regala Britanica si Casa Alba.

Intalnirea cu Joe Biden va fi primul angajament diplomatic pe care Regina Elizabeta il are programat in calendar dupa intoarcerea la Londra.

Incepand cu luna martie a anului trecut, monarhul britanic a stat in izolare la Castelul Windsor si a lucrat cu supusii sai prin intermediul apelurilor video pe Zoom.

Receptia de la Palatul Buckingham ii va include pe Printul William si Kate Middleton, Ducesa de Cambridge si pe Camilla, Ducesa de Cornwall.

Vestea vine dupa ce Printul Charles a ales sa ignore salutul lui Donald Trump, predecesorul lui Biden, din timpul vizitei acestuia din 2019.

De la urcarea sa pe tronul britanic in 1952, Regina a intalnit 13 din cei 14 presedintii americani care au fost in functie in aceasta perioada, incepand cu Harry S Truman. Singura exceptie a fost Lyndon B Johnson pe care urma sa il cunoasca la funeraliile lui John F.Kennedy unde Regina nu a avut voie sa zboare pentru ca era insarcinata cu Printul Edward.

Regina l-a felicitat pe Biden printr-un mesaj privat trimis inaintea ceremoniei de inaugurare care a avut loc pe 20 ianuarie.

Recent, reprezentantii Casei Regale au confirmat ca atat Regina cat si Printul Philip au fost vaccinati impotriva Covid-19.

Cunoscuta pentru intalnirile frecvente pe care le are cu supusii sai din Commonwealth, iesirile Reginei de anul trecut au fost patru la numar: trei pe mosia Castelului Windsor si una singura inafara acestuia, la Laboratorul de Tehnologie si Stiinta pentru Aparare care ofera ajutor in lupta impotriva COVID-19.

Deocamdata, singura experienta pe care o puteti trai pentru a intelege cum va arata vizita lui Biden in Marea Britanie poate fi regasita mai jos printr-un tur virtual in resedintele Reginei.

Citește în continuare