Skip to content

Galerie foto: Aparitii spectaculoase de la ceremonia de inaugurare a Presedintelui american Joe Biden

Dupa 10 luni in care evenimentele cu covor rosu au lipsit din viata publica, personalitatile invitate la ceremonia de inaugurare a Presedintelui american Joe Biden au folosit evenimentul ca o platforma pentru a-si etala cele mai spectaculoase tinute. Indiferent ca a fost vorba de Michelle Obama, Jennifer Lopez sau Lady Gaga, atentia la culori, detalii si croiuri cat mai elegante a fost mai mare decat orice alta inaugurare de pana acum.

Prezenta vedetelor din Hollywood la inaugurare este justificata prin faptul ca Biden a fost sustinut cu efervescenta de majoritatea celebritatilor care si-au indemnat fanii sa il voteze pe reprezentantul democrat la conducerea SUA.

Tinutele au fost predominate de nuante de violet, un simbol al regalitatii si al unificarii. Alegerea culorii transmite un mesaj social de impacare.

Pe langa asocierea cu regalitatea, violet este reprezentativa pentru onoare si curaj in cadrul Armatei SUA unde veteranrii care au fost raniti sau omorati pe campul de lupta sunt decorati cu insigna „Purple Heart” (inima violet).

Culoarea violet se obtine din amestecul de rosu si albastru, culori simbolice ale partidelor democrat si republican care conduc concomitent SUA si care s-au aflat in conflicte din ce in ce mai agresive in ultimii 12 ani. Unirea culorilor intr-una singura este un apel la uniune si la vindecare schismei create in randul natiunii americane.

Majoritatea personalitatilor au purtat haine create de designeri americani pentru a promova talentele nationale si a incuraja consumul creatiilor autohtone.

Fosta Prima Doamna Michelle Obama a purtat pantaloni, helanca, curea si palton de la Sergio Hudson, cizme de la Stuart Weitzman si o masca de la Chris Tyrilling.

Jill Biden, Noua Prima Doamna a SUA, a optat pentru un palton albastru azuriu brodat cu cristale Swarovski. A fost creat de designerul american Alexandra O’Neill de la brandul New Yorkez „Markarian”. Alegerea culorii este simbolica pentru nuantele cerului si ale oceanelor si reprezinta seninatate si stabilitate.

Lady Gaga a purtat o rochie haute couture creata de Daniel Roseberry pentru casa de moda Schiaparelli. A fost accesorizata cu o brosa uriasa in forma unui porumbel auriu care poarta in cioc o ramura de maslina, un simbol al pacii.

Jennifer Lopez a purtat doua tinute Chanel pentru evenimentele desfasurate la Capitolul din Washington. Tinutele au fost accesorizate si decorate cu numeroase detalii din perle si bijuterii pretioase. Alegerea monocroma a albului este din nou un simbol al pacii.

Atat Lopez cat si Lady Gaga au sustinut momente muzicale importante in timpul ceremoniei de inaugurare. Le puteti urmari mai jos.

Poeta Amanda Gorman a adus culoarea anului 2021 si o nota de optimism pe scena evenimentului. Artista a recitat o poezie pe care a scris-o special pentru inaugurarea lui Biden – „The Hill We Climb”. Tinuta a fost creata de Miuccia Prada.

Vice-Presedintele Kamala Harris a purtat o rochie si un palton violet create de doi designeri americani: Christopher John Rogers si Sergio Hudson.

Fostul Secretar de Stat si Fosta Prima Doamna Hillary Clinton a purtat un costum semnat de designerul american Ralph Lauren format din pantaloni, sacou si un fular cu volane in aceeasi nuanta de violet.

La finalul serii, Katy Perry a sustinut un recital intr-o rochie creata de Thom Browne special pentru acest eveniment. Tinuta alba, un simbol al pacii a fost decorata cu nasturi inspirati din tinutele militare in nuante de rosu si albastru, imprumutate din steagul american.

Citește în continuare