Skip to content

Tendinte pentru par in 2021: frizuri, tunsori si culori la moda

In 2021, tendintele in materie de par, hairstyle, frizuri, coafuri, culorile parului si schimbari de stil sunt un amestec al celor mai populare tendinte din ultimii ani. In acelasi timp, exista cateva noutati inspirate de pandemie, de faptul ca saloanele de coafura au fost inchise si de curajul doamnelor care nu au mai avut rabdare si s-au tuns singure, acasa.

Perioada izolarii a adus cateva tendinte neobisnuite: barbatii s-au ras in cap, femeile s-au vopsit in roz iar radacinile nevopsite au devenit o noua normalitate. Parul in nuantele sale naturale si-a facut din nou aparitia si le-a facut pe doamne sa isi doreasca sa abordeze un aspect mai natural dar ingrijit al parului saten.

Va invitam sa descoperiti mai jos tendintele anului 2021.

Inspirat de anii ’70 si de haosul din pandemie, tunsorile „shaggy” vor reveni in 2021. Au un aer rebel, rock chic si multe straturi in lungimi diferite.

Chris Appleton, hairstylistul lui Jennifer Lopez, Katy Perry si Ariana Grande adauga ca „oamenii vor incepe sa isi poarte buclele si textura parului naturala. Insa tunsorile foarte shaggy se vor intoarce. Vor fi cu multe straturi, vor avea un aspect de rockerita.”

Astfel de tunsori ofera un aspect adolescentin, rebel si deloc studiat si pot fi purtate cu haine de piele sau in contrast cu haine elegante. Vor arata bine chiar si la cateva saptamani dupa tunsoare.

In materie de lungime a parului, bobul este lungimea anului 2021. Poate fi texturat, asimetric, cu carare pe o parte sau pe mijloc, bob scurt frantuzesc.

Bobul este una dintre cele mai populare tendinte ale anului: poate fi asimetric, cu carare pe mijloc sau intr-o parte, dezordonat sau drept, frantuzesc sau mai lung. Recomandarea specialistilor este sa cereti o textura bogata si un aspect cat mai natural.

Tot din anii ’70 revine si bretonul, in special cel in forma de cortina. Ofera un aspect romantic si retro.

Bretonul este o moda aparuta in timpul pandemiei din lipsa saloanelor. Astfel, o multime de doamne au descoperit si s-au indragostit de o frizura pe care nu ar fi incercat-o in mod obisnuit.

Pe de o parte, bretonul – cortina incadreaza chipul in mod placut si aduce atentia asupra ochilor. In acelasi timp, poate fi usor de intretinut si de aranjat, poate fi prins cu agrafe sau clame care sa creeze o forma placuta.

Tendinta cu parul shaggy va deveni exagerata spre un mullet inspirat tot de anii ’70, de David Bowie in vremurile Ziggy Stardust si de Stevie Nicks.

Parul mai scurt in fata si mai lung in spate sub forma de chica de tip rocker – precum cea adoptata de Miley Cyrus si de alte popstaruri – este o tendinta care reprezinta curentul feminist.

In mod traditional, „mullet” era o tunsoare barbateasca insa revolutia androgina in care ideea de gen masculin sau feminin este rasturnata a oferit incredere multor femei sa incerce aceasta tunsoare rebela.

Este o optiune ideala pentru doamnele care isi doresc sa scape de parul prins in coada sau coc dar nu vor sa opteze pentru o tunsoare pixie.

Mai mult decat o tendinta, mullet-ul poate fi o afirmatie politica si sociala, mai ales daca ii este adaugata si o culoare neon la varfuri.

Castaniul, satenul natural si balayage-ul cu suvite ciocolatii si caramel vor domina partea de nuante si amestecuri de culori ale anului 2021.

Balayage-ul isi continua aparitia in tendinte sub o forma mult mai usoara si mai naturala. Ultimul an a fortat doamnele sa isi accepte radacinile naturale si sa se obisnuiasca cu nuante pamantii, ciocolatii si saten.

Pentru 2021, tendintele se indreapta spre suvite luminoase care deschid nuanta naturala a parului cu cateva 2-3 tonuri. Vor fi folosite tonuri de toffee, caramel, ciocolata cu lapte sau cupru, nuante care au un aspect natural si arata bine chiar si dupa cateva luni fara o vizita la salon.

Citește în continuare