Skip to content

Inspiratie pentru Romania. In Malaezia, proprietarii unui restaurant servesc cina drive in. Preparatele sunt asezate pe o tava care incape pe fereastra vehiculelor

Ca urmare a icresterii numarului de infectari cu Covid 19, autoritatile din Malaezia au restrictionat circulatia persoanelor, iar restaurantele sunt inchise, pot doar livra mancare acasa sau la birou, celor care o comanda.

In Cyberjaya, localitate aflata la periferia capitalei Kuala Lumpur, localnicii pot intra in parcarea unui restaurant local, unde primesc pe fereastra masinii un meniu laminat. Pot manca in parcarea restaurantului, mancarea le este servita pe o tava care incape pe geamul masinilor.

“Lucrez intr-o banca, acolo nu este un mediu potrivit sa iau masa. Prefer sa mananc in afara cladirii, dar cateodata am nevoie de o schimbare asa ca vin aici, unde pot manca in masina”, spune pentru Reuters Nor Shekin Nor Razali.

Restaurantul este inchis in acest moment si functioneaza doar pe baza comenzilor celor care mananca acasa sau la birou. Proprietarul Leow Kim Ngan spune ca a trebuit sa gaseasca o solutie, avand in vedere ca vanzarile i-au scazut cu 80%. El precizeaza ca s-a inspirat din felul in care este servita mancarea in avioane.

Incepand cu luna septembrie 2020, numarul de cazuri de infectari cu Covid in Malaezia a crescut constant. Acesta este al doilea set de masuri restrictive si va fi in vigoare pana pe 18 februarie. In total, in Malaezia s-au inregistrat peste 230.000 de cazuri de imbolnaviri cu Covid-19, iar peste 800 de oameni si-au pierdut viata.

Citește în continuare