Skip to content

(galerie foto) Renée Zellweger intr-o transformare spectaculoasa intr-un nou serial, “The Thing About Pam”, inspirat de fapte reale. Interpreteaza o criminala de 62 de ani

Actrita Renée Zellweger, castigatoarea a doua premii Oscar, a avut in aceasta saptamana premiera filmului “The Thing About Pam” si a surprins pe toata lumea cu transformarea ei spectaculoasa care include proteze de fata si un costum care o face sa para grasa.

Bazat pe o poveste adevarata cu o crima reala, scenariul este scris de Jessika Borsiczky (House of Lies). “The Thing About Pam” spune povestea asasinarii lui Betsy Faria, care a condus la condamnarea sotului ei, Russ. El a insistat intotdeauna ca nu a ucis-o, dar afirmatia a fost rasturnata ulterior, in timp ce crima a declansat un lant de evenimente organizate intr-o schema diabolica, unde Pam Hupp este implicata, personaj care va fi jucat de Zellweger.

Rene vs Pam

Cazul s-a intamplat in 2011, iar dupa patru ani de puscarie, sotul lui Betsy a fost eliberat, insa moartea sotiei lui ramane inca un mister. In serial, Renee Zellweger va juca rolul lui Pam Hupp, o femeie in varsta de 62 de ani, care in prezent executa o condamnare pe viata. Autoritatile cred ca Hupp a ucis-o pe Betsy pentru a-l inculpa pe Russ Faria pentru uciderea sotiei sale. Hupp a depus marturie impotriva lui Faria in procesul initial in care a fost condamnat, iar apoi a fost ea cea a devenit condamnata la inchisoare pe viata. Cei trei se cunosteau foarte bine pentru ca lucrau impreuna si mai mult decat atat, devenisera foarte apropiati, cu Betsy transferandu-i intreaga polita de viata in valoare de 150.000 dolari acesteia, si nu sotului ei, cum era normal.

Betsy Faria a murit in urma a 55 de lovituri de cutit.

Cazul mortii lui Betsy Faria a fost comentat indelung la NBC, devenind unul dintre cele mai populare subiecte care au fost difuzate vreodata in emisiunea Dateline NBC. Subiectul are si un podcast dedicat, tot sub numele de The Thing About Pam, lansat in 2019. Din datele iTunes, podcastul este unul dintre cele mai descarcate de pe platforma.

Renee a devenit cunoscuta publicului cu rolul din „Jerry Maguire” (1996). In 2000 a castigat un Glob de Aur cu rolul din „Nurse Betty”, iar prestatiile din „Jurnalul lui Bridget Jones” si „Chicago” i-au adus doua nominalizari la Oscar pentru cea mai buna actrita.

A castigat Oscarul pentru actrita in rol secundar pentru rolul din „Cold Mountain”. In 2018, „What If” (o mini serie produsa de Netflix) a trecut intr-un alt registru de interpretare – o femeie de afaceri malefica si razbunatoare, iar cu „Judy”, in 2019, revine la o interpretare emotionala, vulnerabila, sensibila.

In 2001, pe vremea cand filma pentru “Cold Mountain” undeva aproape de Zarnesti, membri echipei de filmare din partea romana povesteau ca Renee e o persoana foarte discreta, foarte timida si foarte iubitoare de animale. A fost atat de impresionata de cainii vagabonzi care se aflau in numar mare pe strazile din toate orasele la acea vreme, incat a avut tot timpul in masina care o deplasa la filmari hrana uscata pentru caini, saci intregi. Opreau masina pe traseul catre hotel pentru a hrani animalele fara stapani.

Citește în continuare