Skip to content

Galerie foto: Istoria transformarilor lui Renee Zellweger pentru rolurile cu potential de Oscar

Renee Zellweger a inceput cursa de promovare pentru Oscar, odata cu premiera filmului „Judy”.

In lunile urmatoare pana in primavara anului viitor o vom vedea pe Renee Zellweger pe coperti de reviste, invitata speciala la emisiuni de renume, vedeta la festivaluri importante de film, poate chiar si cu vesti despre o noua iubire sau un copil adoptat.

Orice arma va fi folosita pentru ca Renee sa fie in atentia publicului si a membrilor Academei Americane de Film care voteaza pentru Oscarurile din martie 2020 pentru ca filmul „Judy”, care o are in rolul principal, are toate datele pentru a lua multe statuete.

„Judy” e o poveste care place membrilor academiei pentru ca vorbeste despre problemele multora dintre ei: batranetea si diminuarea interesului publicului, un agent care te exploateaza, sacrificiile pe care le fac artistii punandu-si cariera in fata familiei pentru a se incadra in rigorile sistemului de la Hollywood.

Renee Zellweger s-a transformat cu totul in persoana lui Judy Garland

La trei ani distanta de la ultimele aparitii publice pentru premiera de la Bridget Jones 3, Renee Zellweger a revenit puternic in atentia tuturor cu un film pentru Netflix, „What IF” si cu acest film biografic pentru marele ecran, „Judy”, in care se scufunda cu totul in personalitatea lui Judy Garland.

Filmul vorbeste despre ultimii doi ani de viata ai lui Judy Garland, perioada in care s–a mutat la Londra pentru concertele care ar fi putut sa o ajute sa-si plateasca datoriile. Aceeasi perioada a fost reprezentata si in musicalul “End of the Rainbow”, care s-a jucat multi ani cu succes si pe Broadway si la Londra.

In film, Zellweger are chipul transformat cu ajutorul machiajului si a unor proteze speciale, poarta o peruca neagra, dar nu transformarea fizica impresioneaza (e usor de realizat cu tehnologia de astazi). Ceea ce te surprinde e ca Rene canta, toate performantele din film sunt in regim de live, iar actrita are mimica si atitudinea lui Garland.

Un mic istoric al transformarilor lui Renee Zellweger in cariera sa

Acum cativa ani, Rene a fost pur si simplu spulberata de opinia publica la nivel mondial pentru o fotografie in care nu arata foarte apropiat de imaginea cu care oamenii erau obisnuiti. S-a vorbit de operatii estetice care au desfigurat-o, de depresii si s-a fabulat mult. Actrita nu a reactionat la nimic, a mers mai departe pe drumul ei, a continuat sa accepte doar roluri care o provoaca profesional si iat-o la un pas de o nominalizare la un nou Oscar.

In 2001, pe vremea cand filma pentru “Cold Mountain” undeva aproape de Zarnesti, membri echipei de filmare din partea romana povesteau ca Renee e o persoana foarte discreta, foarte timida si foarte iubitoare de animale. A fost atat de impresionata de cainii vagabonzi care se aflau in numar mare pe strazile din toate orasele la acea vreme, incat a avut tot timpul in masina care o deplasa la filmari hrana uscata pentru caini, saci intregi. Opreau masina pe traseul catre hotel pentru a hrani animalele fara stapani.

Renee a devenit cunoscuta publicului cu rolul din „Jerry Maguire” (1996). In 2000 a castigat un Glob de Aur cu rolul din „Nurse Betty”, iar prestatiile din „Jurnalul lui Bridget Jones” si „Chicago” i-au adus doua nominalizari la Oscar pentru cea mai buna actrita. A castigat Oscarul pentru actrita in rol secundar pentru rolul din „Cold Mountain”. Anul trecut cu „What If” (o mini serie produsa de Netflix) a trecut intr-un alt registru de interpretare – o femeie de afaceri malefica si razbunatoare, iar acum cu „Judy” revine la o interpretare emotionala, vulnerabila, sensibila.

Renee Zellwegger in Jerry Maguire (1996)

Renee in Nurse Betty (2000)

In Bridget Jones

In rolul lui Roxie din musical-ul Chicago

Zellweger in What if pe Netflix

Judy va avea premiera in Romania in primavara lui 2020.

Citește în continuare