Skip to content

Un documentar despre Tina Turner va fi difuzat de HBO. Productia TINA va prezenta si aspecte din viata privata a Tinei Turner, inclusiv despre transplantul de rinichi

Producatorii anunta ca pelicula va urmari parcursul Tinei Turner de-a lungul anilor, cum a ajuns sa fie celebra, bataliile pe care a trebuit sa le duca atat in viata personala, cat si in cea de artist.

TINA va continue interviuri cu artista, filmate in locuinta sa din Elvetia, dar si interviuri cu persoane apropiate ei, precum si imagini de arhiva, vechi de 60 de ani. Printre cei intervievati in documentar se afla Oprah Winfrey, sotul ei, Erwin Bach, Angela Bassett, Kurt Loder, co-autorul cartii “I, Tina”, Katori Hall, cea care a scris scenariul musicalului despre viata Tinei Turner.

Oscar Dan Lindsay si T.J. Martin sunt regizorii documentarului TINA, cei care au realizat in 2011 si documentarul “Undefeated”, povestea unor liceeni ce joaca intr-o echipa de fotbal american si care lupta sa castige un sezon de meciuri, dupa multi ani in care tot pierdut.

Producatori sunt Simon Chinn si Jonathan Chinn, cei care au produs si documentarul “Whitney” despre Whitney Houston. In plus, din echipa face parte si producatorul nominalizat la Emmy, Diane Becker.

Documentarul va prezenta si o parte intunecata din viata Tinei Turner, cea despre abuzurile la care a fost supusa. In 1981, intr-un interviu acordat revistei People, artista a vorbit despre traumele indurate in timpul casatoriei cu fostul sau sot Ike Turner. Cu cinci ani mai devreme cei doi divortasera. “Acel articol a creionat imaginea Tinei ca supravietuitor, a stat la baza revenirii sale pe scena”, arata un comunicat HBO.

Documentarul se incheie cu cu imaginea Tinei Turner in timp ce face o plecaciune in fata publicului, la premiera musicalului despre viata ei, “Tina – The Tina Turner Musical”. Rolul cantaretei a fost interpretat de Adrienne Warren.

Anna Mae Bullock s-a nascut pe 26 noiembrie 1939, in Nutbush, statul Tennessee. Tina Turner este numele de scena. Artista detine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vandute vreodata. In anii ’60 a deveni cunoscuta ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo in 1977.

Printre colaborarile sale se afla cele cu The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart si Cher. A lansat noua albume de studio, care au fost vandute in peste 100 de milioane de copii in intreaga lume.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale Tinei Turner se afla „Private Dancer”, „The Best”, „What You Get Is What You See”, „Nutbush City Limits”, „Golden Eye”.

A fost premiata cu 8 premii Grammy, iar in anul 1991 a fost inclusa in Rock and Roll Hall Of Fame.

Piesa ei „River Deep – Mountain High” a fost inclusa in Grammy Hall of Fame, in anul 1999.

Viata artistei a fost ecranizata in 1993. Numele fimului este „What’s Love Got to Do With It”, iar rolul Tinei este interpretat de Angela Bassett.

In decembrie 2020, Tina Turner a lansat cartea de memorii „Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good”. Artista spunea atunci ca nu vrea sa mai cante. Intr-un interviu pentru Variety, Tina Turner declara ca si-a gasit linistea in spiritualitate si practici budiste.

Starea de sanatate a Tinei Turner a fost pusa la incercare de-a lungul anilor. Artista a suferit un atac cerebral la 3 saptamani dupa nunta cu actualul sot, Erwin Bach. Si-a revenit, iar dupa trei ani, rinichii ei au inceput sa cedeze.

La 78 de ani, a suferit un transplant de rinichi. Cel care i-a donatul rinichiul a fost chiar sotul ei, Erwin Bach. Tina Turner a scris despre gestul incredibil de generos al sotului sau intr-o alta carte a sa, “My Love Story”.

Ea marturiseste in carte ca in decembrie 2016, rinichii ei functionau doar in proportie de 20%, iar starea lor se deteriora rapid.

„Erwin m-a socat spunandu-mi ca vrea sa-mi doneze un rinichi. Nu puteam sa cred si sunt momente cand inca nu pot sa cred. Am fost coplesita de generozitatea ofertei sale. Cand s-a gandit la viitorul sau, s-a gandit la mine. ‘Viitorul meu este viitorul nostru’ mi-a spus el”, scrie Tina Turner in memoriile sale.

Citește în continuare