Skip to content

Noul trend in beauty: cosmeticele produse pe baza de fermentatie. 7 produse pe care le gasiti in Romania

Ne uitam dintotdeauna la femeile asiatice care ni se par ca nu imbatranesc: au un ten perfect, pielea foarte intinsa si un aspect stralucitor si sanatos. Ne gandim adesea ca poate e o perceptie pentru ca ochiul nostru nu este obisnuit sa vada nuantele din interiorul chipurilor acestor persoane, doar ca tendintele in beauty din ultimii ani arata ca si specialistii se inspira din dieta asiatica pentru produse cosmetice care sa incetineasca imbatranirea.

Femeile din Coreea care au trecut de 60 de ani si care au un ten aproape ca la 30 de ani spun ca secretul este in Kimchi o varza fermentata, un fel de muraturi locale, care este foarte prezenta in alimentatia asiaticilor.

Si muraturile din alimentatia noastra – alimentele fermentate – sunt extrem de benefice pentru sanatate: au probiotice si ajuta la curatarea naturala a colonului, au microorganisme naturale care elimina enzime care fac foarte mult bine corpului nostru. Asa ca nu era intamplator ca bunicile noastre “puneau muraturi” in fiecare toamna.

Tehnologia din alimentele fermentate este dusa acum in cosmetica, pentru ca enzimele eliberate prin fermentare ajuta la absorbtia in piele a ingredientelor prezente in cosmetice, crescand beneficiile acestora.

Fenomenul natural al fermentarii aduce la suprafata ingrediente magice ca probioticele, vitamine, antioxidanti care nu doar ca lupta impotriva radicalilor liberi care apar cu deteriorarea tenului produsa de razele UV si poluare, ci produc aminoacizi care functioneaza ca un perete de protectie intarziind aparitia ridurilor.

Sigur ca pentru asemenea efecte nu trebuie sa facem baie in apa de la muraturi sau sa ne facem masti de fata cu alimente fermentate, dar o combinatie de asemenea alimente introduse in dieta noastra, impreuna cu cosmetice care au la baza fermentatia ar putea aduce organismului nostru beneficii foarte mari pe termen lung, nu doar la suprafata – la nivelul tenului – ci si la nivelul regenerarii organelor interne.

Ingredientele pe care trebuie sa le cautam in cosmetice sunt: acidul lactic care provine din laptele fermentat (sau derivatele sale alimentare, chefir, lapte batut), wasabi, ceaiul verde, ceaiul negru fermentat, vinul.

Iata cateva produse cosmetice care se afla pe piata noastra si au la baza procesul de fermentatie.

Gama Youth to the people cu produsul vedeta pentru cosmetice pe baza de fermentatie, Kombucha and Aha Exfoliation Power Toner.

Kombucha este ceaiul negru fermentat care in combinatie cu acidul lactic in concentratie de 8% si cu acid glicolic 3% rafineaza textura pielii, aspectul porilor si imbunatateste aspectul tonifiat al pielii. Il gasiti in Sephora

Gama Rituals pentru produse de ingrijire a corpului – de la spuma de baie, spray pentru par si corp, crema hidratanta pentru corp, are aceleasi principii pe baza de fermentare a ingredientelor. O gasiti la Douglas si la Farmacia Tei.

Gama Aurelia probiotic pe care o gasiti doar online la Douglas.

Cu balsam enzimatic, ser super concentrat de zi si spray de fata, dar si cu o gama bogata pentru ingrijre corp. Produsul vedeta Refine and polish mirachle balm – un balsam enzimatic revolutionar cu dubla actiune functioneaza ca o masca exfolianta pentru a transforma si a lumina tenurile terne, aspre, congestionate si lipsite de iluminare. Un amestec din cele mai pure enzime ale plantelor care lumineaza pielea, rafineaza si exfoliaza, in timp ce ingredientele probiotice Aurelia protejeaza, refac si echilibreaza in permanenta pielea dinspre interior.

Gama Missha pe care o gasiti la Douglas – Cu produsul vedeta Crema anti-imbatranire intensiva cu ingrediente active de culoare mov care fac pielea hidratata si sanatoasa. Crema anti-rid si pentru stralucire care contine Bifida Ferment Lysate pentru un aspect ferm si catifelat al pielii, si probiotice care revitalizeaza pielea si o mentin sanatoasa.

Gama Benton – cu produsul vedeta Fermentation, esenta faciala antirid,  un produs cu un continut ridicat de substante active. In gama Benton pe care o gasiti pe notino.ro; mai exista crema de fata cu extract de melc, esenta faciala cu extract de melc.

Gama A’Pieu de la Douglas cu produsul vedeta Hyaluthione Soonsoo, cu extract din arbore de ceai, crema care creeaza un puternic efect de hidratare de lunga durata.

Gama Revolution Skincare pe care o gasiti pe notion.ro, cu Biodegradable Combination Skin, produsul vedeta care contine un set de trei masti: Acai Berry masca pentru celule pentru netezirea pielii, Charcoal masca pentru celule pentru ten gras si problematic, Kombucha masca pentru celule pentru luminozitate si hidratare

Gama The Ordinary pe care o gasiti si la Farmacia Tei, dar si in magazinele specializate in cosmetice. Toata gama contine cafeina, acid lactic, probiotice, vitamina C extrasa prin fermentatie din plante.

Citește în continuare