Skip to content

(video) Educatie in vremea pandemiei. South Park are un episod special despre vaccinare. Elvis sau Michael Caine au facut si ei campanii provaccinare

Creatorii South Park au lucrat la un episod special, realizat in jurul ideii de vaccinare. Acesta va fi difuzat in luna martie, se va numi “South ParQ’s The Vaccination Special”. Episodul lung de o ora, vine dupa ce in luna septembrie 2020, a fost difuzat “The Pandemic Special”, viziunea creatorilor South Park despre pandemia de coronavirus.

Litera Q din denumirea episodului despre vaccinare ne duce cu gandul la miscarea QAnon si evenimentele de la inceputul anului de la Washington cand sustinatorii fostului presedintelui american Donald Trump au luat cu asalt cladirea Capitoliului in timpul sedintei pentru certificarea victoriei democratului Joe Biden in alegerile prezidentiale din noiembrie 2020.

Atacul din 6 ianuarie a fost cel mai grav atac asupra Congresului american de dupa 1814 cand acesta a fost incendiat de soldatii britanici. Atacatorii fac parte din miscarea conspirationista QAnon. Membrii acesteia susțin mai multe teorii precum cea conform careia Trump se lupta cu o organizatie secreta de pedofilie formata din membri marcanti ai Partidului Democrat, actori de la Hollywood si membri ai „statului paralel”.

Trailerul episodului South ParQ’s The Vaccination Special il puteti urmari deja

De-a lungul istoriei, lumea showbiz-ului a sustinut campaniile de vaccinare. In 1956, Elvis Presley a aparut in direct la TV si s-a vaccinat impotriva poliomielitei.

La acea vreme, tinerii erau cei mai sceptici, iar gestul artistului a facut ca rata de vaccinare sa cresca de la 0,6 la 80% în 6 luni. Iar în 4 ani, rata de incidenta a poliomielitei a scazut in Statele Unite cu 90%.

Revenind in prezent, in Marea Britanie, pentru a incuraja cat mai multi oameni sa accepte vaccinul anti Covid-19, Elton John si Michael Caine au filmat o reclama in care vorbesc despre importanta vaccinarii pentru stoparea pandemiei de coronavirus.

Puteti citi mai multe despre subiect aici

Citește în continuare