Skip to content

Cartea “The Running Men” a lui Stephen King intr-un nou film. Prima productie cinematografica realizata dupa cartea lui King a fost lansata in 1987 Arnold Schwarzenegger in rolul principal

Edgar Wright se afla in discutii cu studiourile Paramount pentru a lucra la o noua adaptare a romanului bestseller al lui Stephen King, pe care autorul l-a publicat pentru prima data in 1982 sub pseudonimul sau Richard Bachman. In Romania, cartea a fost publicata de Editura Orion, sub numele “Fugarul”, iar acum este extrem de cautata de iubitorii cartilor lui Stephen King.

Edgar Wright va scrie scenariul impreuna cu Michael Bacall.

Edgar Wright, un regizor britanic care si-a facut un brand personal din ironia filmelor sale, are in portofoliu nominalizari la premiile Bafta si filme ca The Adventures of Tintin (2011) , scenariul pentru Ant-Man in 2015, regia pentru Baby Driver, sau Last Night in Soho.

The Running Men”, productia din 1987 prezinta o emisiune TV care poarta acest nume si in care condamnati penal denumiti “fugari” trebuie sa scape cu viata din mainile unor ucigasi profesionisti. Actiunea are loc undeva intre anii 2017-2019.

Arnold Schwarzenegger joaca rolul lui Ben Richards, fost politist. Acesta fusese arestat pentru ca nu a indeplinit ordinele de a trage in oameni nevinovati de la un protest. Dupa ce iese din inchisoare, este remarcat de producatorii emisiunii de televiziune care il ​​angajeaza (impotriva vointei sale) pentru a participa la acest serial TV in care fiecare concurent trebuie sa scape de ucigasii profesionisti.

Stephen King, un autor extrem de iubit in Romania, a scris peste 60 de carti, devenite bestsellere in intreaga lume.

Dintre cartile traduse in limba romana mentionam The Outsider (Strainul), Finders Keepers (Ce-am gasit al meu sa fie ), Sleeping Beauties, scrisa impreuna cu fiul sau, Owen King (Frumoasele adormite), seria Bill Hodges: End of Watch (Mort la datorie), It, Pet Sematary (Cimitirul animalelor), The Dark Tower (Turnul intunecat).

Dupa cartea “It” a fost realizat si un film, in 2017, unul dintre cele mai de success filme horror din toate timpurile.

Iata cateva cuvinte despre cartile lui Stephen King, traduse si in limba romana.

It

Sapte adolescenti din oraselul Derry trebuie sa se intoarca si sa-si respecte promisiunea facuta cu 28 de ani in urma: sa prinda creatura care vaneaza din nou copiii orasului. Amintirile lor ingrozitoare despre vara cand totul s-a schimbat ii vor ajuta sa vaneze la randul lor monstrul mascat in clovn care ademeneste cu baloane, castane coapte si covrigei.

Ce-am gasit al meu sa fie

Obsesia unui cititor pentru un scriitor devine periculoasa. Cartea lui Stephen King este si un roman de suspans, dar si o fictiune despre cum poate pune stapanire literatura pe o viata de om.

Misery

Este povestea scriitorului de succes Paul Sheldon, cel care o ucide pe Misery, protagonista romanelor sale. Dupa un accident de masina aproape fatal, scriitorul ramane imobilizat si se afla la mila salvatoarei lui, Annie Wilkes. Annie este, insa, furioasa pentru ce i-a facut Paul lui Misery si ii cere sa reabiliteze personajul intr-un nou roman, scris sub indrumarea ei. Scriitorul devine prizonierul propriei fictiuni.

Citește în continuare