Skip to content

Irina Sarbu si Nadia Trohin sustin “The Ladies Sing Jazz”, un concert de jazz live gratuit la Sala Radio.

Doua voci ale scenei de jazz din Romania, Irina Sarbu si Nadia Trohin, alaturi de ansamblul Big Band-ul Radio, sub conducerea muzicala a dirijorului Ionel Tudor, revin joi, 24 februarie, de la ora 19.00, pe scena Salii Radio. Evenimentul “The Ladies Sing Jazz” este prezentat de Cristian Marica.

Irina Sarbu este una dintre cele mai placute voci din jazzul romanesc, foarte apreciata pentru interpretarile sale si pentru spiritul de improvizatie, care se bazeaza pe multi ani de studiu dedicat muzicii clasice si apoi jazz-ului, dar si cu o pasiune pentru folclorul romanesc.  

De la jazz-ul standard la etno-jazz si, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal, ca Hora staccato si Hora martisorului de Grigoras Dinicu, parcursul muzical al acestei soliste vocale cu un timbru cu totul special a atras atentia multor muzicieni cu care a colaborat. La repertoriul sau se alatura genuri adiacente jazzului precum bossa-nova si samba, dar si muzica traditionala romaneasca, muzica franceza si ruseasca, tango argentinian, flamenco, muzica romaneasca interbelica.

Nadia Trohin a studiat la Universitatea de Muzica Bucuresti, apoi a fost solista trupei Millenium si membra a grupului vocal Jazzapella. Colaborarea sa cu pianistul Mircea Tiberian a inceput in 2011, cand cei doi au inregistrat albumul “La margine de Bucuresti”. Cariera Nadiei inseamna colaborari cu nume importante ale jazz-ului din tara si din strainatate, alaturi de participari la festivaluri de profil.

Sala Radio are lunar in program un concert de jazz romanesc, unde Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorilor, urca pe scena pentru a sustine acest gen muzical.

Concertul este transmis live pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical – si in streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro si pe paginile de Facebook Orchestrele si Corurile Radio si Radio România Muzical.

Citește în continuare