Skip to content

Acuzat ca incurajeaza violurile, Pepe, personajul de desene animate din Looney Tunes, a fost sters din noul film „Space Jam: A New Legacy”

Pepé Le Pew, personaj din Looney Tunes construit ca un arhetip al flirtului, pe alocuri libidinos, a fost eliminat din filmul „Space Jam 2” si nu va mai aparea in alte productii viitoare.

Sconcsul a fost anulat in urma publicarii unui articol din New York Times care acuza animalul fictiv ca promoveaza cultura violului.

Publicatia The Holywood Reporter a afirmat ca Pepé Le Pew nu va fi prezent in niciun proiect TV al Warner Bros si nu exista planuri pentru intoarcerea controversatului sconcs in desene animate. Aparent, decizia a fost luata in urma cu un an.

Stirea a fost confirmata la o zi dupa ce Warner Bros a anuntat ca Pepe va fi scos din „Space Jam 2” si la doua zile dupa editorialul din New York Times care afirma ca personajul normalizeaza cultura violului.

In ciuda infirmarilor din The Hollywood Reporter, au existat informatii conform carora a fost filmata o scena uriasa pentru Space Jam 2 in care actrita Greice Santo il punea la punct pe Pepe dupa ce a incercat sa ii faca avansuri. In secventa respectiva era dezvaluit faptul ca Penelope a luat un ordine de restrictie impotriva lui Pepe iar LeBron James, care are rolul principal in noua productie Warner Bros, i-a spus ca nu are voie sa atinga alte personaje Looney Tunes fara voia lor.

Pepé Le Pew a fost introdus pentru prima data in 1945 ca un sconcs francez aflat mereu in cautarea iubirii.

Insistentele sale nedorite – de obicei catre Penelope, o pisica neagra care a primit accidental o dunga vopsita in alb – au fost adesea puternice. Initial, vocea personajului i-a apartinut celebrului actor Mel Blanc. De-a lungul timpului a aparut in 18 filme scurte regizate de Chuck Jones, creatorul personajului.

Noul film „Space Jam: A New Legacy” va fi lansat in cinematografe si pe HBO Max pe 16 iulie si va include personaje precum Lola Bunny, Bugs Bunny, Daffy Duck, Marvin Martianul, Tweety Bird, Sylvester Cat si Foghorn Leghorn.

Din partea actorilor live-action, distributia ii include pe LeBron James, Don Cheadle, Khris Davis, Sonequa Martin-Green si Cedric Joe. Mai jos puteti urmari trailerul productiei care a costat peste 160 de milioane de dolari.

In urma agendei sociale care dezbate zilnic subiecte care tin de rasa, egalitatea intre sexe, drepturile femeilor si o atitudine echitabila, numeroase personaje, carti, filme, seriale si diferite productii de divertisment au fost puse sub semnul intrebarii. Incepand cu „Pe Aripile Vantului” care era considerat, pana de curand, una dintre cele mai mari capodopere din industria cinematografica si continuand cu personaje Disney precum Papusile Muppets.

Citește în continuare